Herkese merhaba,
Hayırlısıyla kendi üretimimi yaptığım ürünlerin satışını yaptığım bir platform kuracağım. Ufak tefek reklamlarla hedef kitleye ulaşıp satış yapmayı planlıyorum.
Benim asıl sorum Kargo'lar ile anlaşma aşamasında ortaya çıkıyor. Fiyatlar görüdüğüm kadarıyla çok uçmuş durumda. Bugün istanbul'dan izmir'e 1 sayfa kağıdı 24 liraya yollamak zorunda kaldım.
Bir kaç araştırma yaptım. Öğrendiğim kadarıyla kargo firmaları senin aylık gönderi sayına göre bir fiyat teklifinde bulunuyorlar. Fakat benim şuanda yeni başlayacağım için elimde bir rakam bulunmuyor. Durum böyle olunca nasıl anlaşma sağlayabilirim? Teklif alırken nelere dikkat etmeliyim, nasıl bir yol izlemeliyim. Kargo şirketleri ile anlaşma yapan aracı şirketler var olduğu söyleniyor fakat bunlarda güvenilir bir isim var mı? Pazar yerlerinin kargo şirketleri ile anlaşması var ama onlarda %30 komisyonlara çıkarınca kazançlarını işin rengi değişiyor. Daha çok kendi sitem üzerinden satmak istiyorum. Gerçekten tecrübesini paylaşıcak biri çıkarsa çok minnettar kalırım. Hem benim gibi bir iş kurmayı düşünen insanlar için güzel bir yol gösterici olur.
Aynı zamanda Yurtdışına (Amerika ve Avrupa) gönderi yapmayı düşünüyorum. Bunun için DHL, PTT, UPS firmalarıyla ilgili yurt dışı tecrübesi olan var mı ?