Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor ki :
Sitenize eklediniz fazladan bir nokta karekterinin bile seo açısından zararı vardır.
Hemen beraber basit bir örnek yapalım. Şimdi masaüstünüze yenibir notpad dosyası açın. Yeni Metin Belgesi.txt dosyası oluşturdunuz. Sağ click yapıp boyutuna bakın. 0 bayt yazıyor.
şimdi dosyayı açın. klavyenizden 10 kez enter tuşuna basıp kayıt edip kapatın dosyayı. şimdi sağ click yapıp tekrar boyutuna bakın.
20 bayt
dosyanın içi boş olmasına ragmen boyutu arttı.
Her ne kadar biz görmesek bile orada bir sürü özel karekter var.

işteWeb sitemizde böyledir. Biz görmesek bile bir sürü boşluk karekteri hem sitenizin açılışını yavaşlatır. hemde seo açısından sakıncalar dogurur.

Bunu niye anlattım. Görünmez boşluklar bile sitemize zarar verirken, harici fazladan kodların zararını hayal edebilmeniz için verdim.

Ee peki ben nasıl ögrenecegim sitemin hitlerini?

ister apache ister IIS server kullanın sunucunuz sizin için log dosyası tutar.
Bu log dosyası ile sitenize gelen sinegin bile kaydı yapılır.
Bir sitegin kaydını bile tutacak kadar hassas bir uygulama elimizde varken, başka şeylerden medet ummam dangalaklık olur.
Bu log dosyasından nasıl faydalanırım peki

Diğer javascript kodlar ise ziyaretçinin baglantısı yavaşsa yada sayfa tam yüklenmezse kaydı dogru yapamaz.
- sayaç sunucusuna bazen tam veri gönderemediginden gerçek ziyaretçinizin kaydını tam olarak tutamazlar.
- Ziyaretçinin browserında javascript destegi kapalıysa o ziyaretçinin bilgilerini alamaz.
- extreme kullanan arkadaşlar için diyorum ki : başkaları sizin arama motorlarından aldığınız ziyaretçi kelimelerini neden bilsin ki. Diyelim ki çok özel bir kelime grubu buldunuz " örnegin "yeni saç modelleri" kelimesinden sitenize günde 800 kişi geliyor ve siz lidersiniz. Sitenizin verilerini inceleyen başka bir webmaster yada webmasterlar diyecek ki:
-oo bu kelime iyiymiş be! benim aklıma hiç gelmedi, şu sitenin içerigini çalayım yada bende buna biraz kasayım diye düşünüyor...
Sizi liderlikten indiriyor günde 800 kişi aldıgınız bir kelimeden 8 kişi almaya başlıyorsunuz.

Şunuda unutmamak gerek ki : Google daima ziyaretçisine kaliteli siteleri sunmayı hedefler. Ziyaretçi sizin iki saatte açılacak sitenizi beklemek zorunda degil ki. 1 saniye bile internet dünyasında uzunca bir süre sayılmaktadır.
Google da bunu biliyor.
Aynı kriterlerdeki iki siteden daha hızlı açılanı üste çıkartır. Ve dikkat edin bakın sitenizde en son adsense reklamları açılıyor. Sitenizin açılışını en az 3 saniye yavaşlatmakta. Özellikle yeni çıkan filtremeleden sonra gözle görülür bir yavaşlama var adsense açılışlarında.