Selamlar,

X bankasında ait kredi kartım var, bir kurumdan alışveriş yapıyorum pos cihazına çipini takarak işlemi gerçekleştirmeye çalışıyor, şifre girmiyorum ve iptal ediliyor. Pos cihazının verdiği fişte "İşlem İptal Edilmiştir" ibaresi yazıyor. Bunun üzerine internet bankacılığından alışveriş hareketlerini kontrol ederken o tutarın karttan çekildiğini gördüm.

X bankası müşteri hizmetlerini arayıp durumun izahını gerçekleştirdim, bana dedikleri şey alışveriş yaptığınız yer ile görüşün. Allahtan uzak değildi hemen gittim ama uzak olabilirdi şehir dışı olabilirdi o durumda nasıl olacaktı hayretlerdeyim. Her neyse gittim oraya dedim böyle böyle onlarda tabii çözümleyemediler. Sonra gün sonu yaptılar pos cihazından ve ilgili tutar işlemlerden kalktığını gördüm.

Ancak benim anlamadığım nokta şu ki pos cihazı üzerinden benim bildiğim iki adet ödeme yapabilme şekli bulunuyor bunlar nedir, ya çipini takarsın şifreni girer ödemeyi alır, yada temassız destekliyordur oradan alır. Ancak alış veriş yaptığım yerdeki pos cihazı temassız özelliği desteklemiyor ve buna ek olarak müşteri hizmetlerinden bu alışverişin temassız olmadığını teyit ettirdim.

Size sorum nasıl olabiliyorda temassız olmadan, kartın şifresi mevcut olmasına rağmen ve yeni alınmış olmamasına rağmen ve üstüne üstlük işlemin iptal olmuş olmasıyla birlikte kart şifresi girilmeden ödemeyi çekebiliyor ?

İşin komik kısımı;
Tutar iptal olduktan sonra müşteri hizmetlerini aradığımda iptal olduğunu görüntülüyorlar ama işlemin nasıl yapıldığını bilemiyorlarmış, yorum yapamıyorlarmış. Genel merkeze talep açmamız gerekliymiş Bu arada öyle çok bilinmeyen bir bankada değil ama ne olur ne olmaz diye durum kesinleşmeden banka ismi paylaşmak istemiyorum.