Yıllardır alan adı + hosting aldım diye, bu işi tam anlamıyla öğrenmem gerektiği hissine kapılmadım. Öğrenmek istedim. Bir doktorda doğuştan her şeyi bilmiyor.
Hostingci

Tecrübe için öğrenmek istedim zaten.
Para için makale satmak dışında hiçbir işlem yapmadım. Yapsaydım bir araba parası toplardım.
Neyse, hevesim burada kırıldı. Bunun eğitimini veren bir yer araştıracağım.
Tecrübe zaman, eğitim ve başınıza gelecek olaylarla paralel ilerlemektedir. Bu iş ehliyeti aldım, arabayı aldım kullanıyorum ya da araba tamircisi olacağım gibi bir iş değil. Bunun sadece "1" eğitimi yok, ayrı ayrı eğitimler almalısınız, sunucu donanım bilgisi, parça özellikleri ve sunucuda yarabileceği sorunlar / Linux işletim sistemi ve arızaları / WHM, cPanel, DirectAdmin gibi panellerin yönetimi ve yapabileceği arızalara karşı ön görüşlü olmak ve bilgili olmak, müşterilerin olası sorunlarına karşı hazırlıklı olmak, acil durum prosedürleri gibi bir çok kanadı bulunmakta ve yapacağınız işin büyük sorumlulukları var, burada belki benden eski ve uzun yıllardır bu işlerle ilgilenen abilerimiz vardır mutlaka bu işte asla öğrendim, biliyorum diyemezsin, mutlaka bilmediğin bir şeyler vardır.
Şevkiniz kırılsın diye yazmadım, "hostingci" olmak biraz emek ve zaman gerektirir. Umarım başarılı olursunuz..