ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir tek organik hit kısmına katılmıyorum ki bugüne kadar hiç organik hit satmadım Yani bir satıcı olarak konuşmuyorum.

Organik hit kullanmayı bilene on numara bir silahtır. Ama datacenter ip'leri ile bilinçsizce alınan hit sıralamayı mahfeder. Dünyada bir sürü servis var organik hit sağlayan. Biraz araştırma ile bulunabilir.

Elin hintlisi IOS telefonlardan çiftlik kurmuş (androidten google durumu çakmasın diye) alt sayfaları gezdirerek her biri farklı 4g ip'den hit gönderiyor (bir sürü gerçek insanın telefonuna android uygulama indirtmiş play market harici, onların gerçek ip'lerini maskeleyip temiz 4g üretiyor). Bu bahsettiğim hit paketi neredeyse Google'da orta rekabette bir kelimede reklam çıkmakla aynı maliyet. Farkı ne? Google ziyaretçisi ne davranış sergiler bilinmez ama bu paketin ziyaretçisinin davranışını siz belirliyorsunuz

Şimdi hep ucuz etin yahnisidir sıkıntı. Linç edileceksem de edileyim, sorun yok. Ama "50 Lira'ya uçuran backlink paketi" almaya devam eden, 100 Lira'ya aylık 100k hit almaya devam eden, site içi seo diye işten anlamayan adama 100 Lira verip "site içi optimizasyonum süper oldu" diyen, sektörünün ihtiyacını bilmeden SEO yapan baştan kaybetmeye mahkumdur. Ondan sonra gelir burada konu açar "bir sürü emek verdim para harcadım ama Google emeğimi hiç etti" diye.

Konu nereden buraya kadar geldi yahu
Valla hocam, ben birkaç kez hit aldım sıfır fayda. Hatta en son biri hit işi yapıyorum dedi vs tmm gönder bi dedim. Bi proje sitem baştan üçüncü sıradaydı ve ilerlemeye devam ediyordu, 2-3 gün hit gönderdi site şu anda ilk sayfada en sona düştü. Düşmeye devam edecek gibi gözüküyor. Bu işi de prof şekilde faydalı yapanlar yok mudur? Vardır. Ama nereden bileceğiz ki? Etraf bilinçsiz kullanıcı dolu hiti analyticste gören adamlara yorum yapıyor hitler geldi çok teşekkürler vs. Hit gelmesi sorun değil ağzı olanda hit programı var sanırım.

Backlink paketi alayım dedim, en çok yorum alan konulardan birine girdim siteleri görebilir miyim dedim. Hepsi paravan, hepsi tanıtım çöplüğüne dönmüş siteler. Bunların prim yapması kaliteyi düşürüyor burada maalesef. Gerçek anlamda bu işi iyi yapanları da gördüm elbette ama yazık işi bilmeyen o sitelerin çöplük olduğunu anlamayan kullanıcılar için sadece maddi kayıp değil telafisi olmayan işlemler.

Düzenli çalışacaksın, emek ve para harcayacaksın (temadır, yazılımdır vs). Onun dışında kendin bu işi bilip yapmıyorsan, prof olanlarla çalışmıyorsan hitti, carttı curttu, back linkti canını ve paranı yakar.