teşekkür ederim ...
aslında size cevabım bi çelişki yumağı kısaca şu şekilde açıklayabilirim özünde inanın bana çok ihtiyacım yok ben bilindik tüm arama motorları ...pazaryerleri (marketplace) yurtdışında e ticaretten ...seo ya kadar çalışarak bi şekilde ekmeğimi kazanıyorum ki bunların gelirim sadece bi kısmı ...kişisel olarak bazen bi farkındalık yaratmak bazende dikkat çekmek istiyorum bizde ve yurtdışında sürekli tartışılan konulardan bi tanesi bu olduğu içinde bu konuda bi video çekmek istedim. Kamera karşısı doğal ve doğaçlama konuşmak medeni cesaretten fazlasını istiyor inanın bana kolay değil ben denemeye devam ediyorum bu konuda da sanatçı gibi düşünüyorum olumsuza odaklansam bir adet daha çekmemem lazım ama biz bir şeyi ufak tefek de olsa yapabilen başarabilen herkes bence memlekete yararlı olabilme adına bişeyler yapmalı...yoksa diksiyonum duruşum konuşmam hepsi faul olabilir ...
"aslında hiçbiri" demek sizi bitirir. Bu duruma bir oyun gibi bakın. Bu işin dominantı kim_? Arama motorları. Oyunu kuran kim_? Arama motorları, o zaman onların istediği gibi oynamak zorundasınız bu oyunu. yani onlara ayak uydurmak zorundasınız. "Yok benim onlarla bir işim yok, seo- etiket-arama motoru sonuçlarına ihtiyacım yok" diyorsanız, zaten oyun dışında kalmayı kabul etmişsiniz demektir. Bu oyun sürer gider. Sadece oyuncular ve faktörler değişkenlik gösterir. Eskiden meta keywords vardı html lerde, şimdi odak anahtar kelimeler var. Aslında odak anahtar kelime de sadece "athingir" dan başka birşey değil. Benim demek istediğim şu. Sizi ben bu isimle asla bulamam. Ama Seo anlatanlar, webmaster ile ilgililer vs aramalarda bulurum. Sizin anlatmaya çalıştığınız "SEO öldü mü?_ deyip Seo, search engineer optimization...." demek zaten seonun topuğuna sıkılan bir kurşun demektir.
Bir arkadaşın prova yapma önerisine bende katılıyorum. Bende bu işi biliyorum ama kameraya konuşma meziyetim yok ne yazık ki.

Onun için yazabiliyorum sadece...
Sadece tek isimle anılmayı düşünmek (SEO) markalaşmanın adımıdır. Çok hızlı marka olabilirsiniz. Bunun için çok ciddi bir çalışma gerekir. Özgüven gerekir. Dinanizm gerekir. Aklınızda olanı çat çat söylemelisiniz. Aralarda "eee... mmmm..." lara takılırsanız bunlar diyalektin köstekleridir. Güven vermez dinleyen kişiye. Biraz daha çalışma iyidir...
Başaracağınıza eminim... Çalışmaya devam...
Başarılar...