herkese merhaba,

bir programım var. şimdiye kadar aynı programı 100 kişiye kurmuşumdur. hiç birinde bir sorun olmadı yani kodlarda bir hatam yok
ama şimdi yeni birine kurulum yapıyorum ama 2. insert işlemini yapmıyor. hostingden bi ayar mı gerekiyor bilemedim.

yeni müşteri ile randevuyu kaydederken önce müşteriyi kaydediyorum kayıt başarılı ise randevu tablosuna 2. kaydı yapıyorum

müşteriyi kaydediyor ama randevu tablosuna kaydı yapmıyor.

misal aynı randevu tablosuna varolan müşteri ile kayıt yapmaya çalıştığımda ise randevu kaydını yapıyor.

sadece yeni müşteri ile randevu kaydı yaparken müşteriyi kaydedip 2. insert işlemini yapmıyor

sizce neden olur. 2 gündür kafayı yedim

<?php

$host = '127.0.0s.1'; // localhost
$dbsi   =$vt_adi;
$useri =$vt_kullanici;
$pass =$vt_sifre;

try {
     $pdo = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=$dbsi", "$useri", "$pass");
 $pdo->exec("SET NAMES 'utf8'; SET CHARSET 'utf8'");    
} catch ( PDOException $e ){
     echo "Bir Hata Oluştu: ".$e->getMessage();
}

$musteriyikaydet=$pdo->query("insert into servis_musteriler (musteri_kodu,musteri_adisoyadi,musteri_telefonu,musteri_telefonu2,musteri_adresi,ilce,mahalle,sokak,kapino,acikadres,vergi_dairesi,vergi_numarasi,smsgonderimizni,musteriemail,il,kayittarihi) values
('$musterikodubu','$gelen_adi','$gelen_telefon','$gelen_telefon2','$gelentumadresler','$gelen_ilcem','$gelen_mahalleadi','$gelen_sokak','$gelen_sokakkapino','$gelen_acikadresi','','','$gelensmsbilgisiizni','$gelen_memaili','$verix_il','$tarih_olusum33')");    
if ($musteriyikaydet ) {
$servisikaydet=$pdo->query("insert into servis_randevular (randevu_musterikodu,randevu_olus_zamani,randevu_tarihi,randevu_saati,uruntipi,urunmarka,randevu_olusturan,randevu_durumu,randevu_detayi,basvurunedeni,randevu_mahallesi,hizmetbilgisi) values
('$musterikodubu','$tarih_olusum','$gelen_randevutarihi','$gelen_randevusaati','$gelen_cihazbilgisi','$gelen_cihazmarkamodel','$magazagiren_adisoyadi','BEKLEMEDE','$atananusta','$gelen_basvurunedeni','$gelen_adresmahalle','$gelenrandenotu')");

}

?>