Terapist58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
On çapraz bağ koparken çok şiddetli bir ses çıkar. Farkedilmemesi imkansiz. Ve kopması içinde şiddetli bir durum söz konusu olması gerekiyor ( ayak yerde iken anı sert dönüş yada dizin ileri hareketi ) koptuğu zaman da etkisini gösterir şişme vs yapar. Daha hafif bir durum bence sizde ki. Ayrıca kardeşimin ki koptu bir alet verdi onunla gezdi düzeldi gibi yorum yapanlara inanmayın in capraz bağ kadavradan yada kisinin kendisinden alınan tendonla onarilmadikca kendiliğinden geçen birşey değil.

Edit: on çapraz bağın elle muayenesinde dizin altından tutularak tibia öne çekilir. Bağ esnekse hareket olmuştur ona aldanmış olabilir Dr. Normalde hareket olmamasi lazım.

Editin editi: Geçmiş olsun
Muhtemelen başka bir doktora daha gözükeceğim, ben de anlamadım.
Kesinlikle öyle şiddetli bir ses falan hatırlamıyorum, ayrıca şişlik vs.de iki dizimde de hiç olmadı.
Muayene esnasında sol dizimde hareket olmadı ama sağda oldu, genel olarak şikayetim; iki dizimde de dizle ayak bileği arasındaki bölgede(diz ve ayak bileği de dahil olmak üzere) garip garip ağrılar mevcut.
Radyoloğun hazırladığı raporda ACL spain grade 1(sol) ve 2(sağ) diyor ama doktor ise MRI da bir problem göremediğini söyledi, muayene sonrası sağ dizdeki ön çapraz bağ kopmuş dedi.
Bu tip durumlarda ortopediye mi yoksa fizik tedavi uzmanına mı gidilmeli?