çok yanlış düşünüyorsunuz belli ki kendi düzeninizi kurmuşsunuz paranızı fazlasıyla alıyorsunuz demek ki adamlar 3-5 kuruşta olsa para kazanayım diye adama pm atıyor sizin tuzunuz kuru
Tuz kuruluğu ile alakası yok. İş verenin sana karşı ne sorumluluğu var? Bu forumda özel mesaj adetleri sınırlı. Oturup her açtılan iş ilanı için teker teker olumsuz mesaj atıp sonra bu atılan olumsuz mesajları teker teker silmekle mi uğraşılacak. Bir umut bekliyorum ne demek? Bir teklif verdiğinde hayatını oradan gelmesi muhtemel para üzerine mi kuruyorsunuz? Yanıt gelmiyorsa senin teklifin beğenilmemiştir. Konuda güncelleme yapmadıysa kimsenin teklifini beğenmemiştir hala teklif gelmesi için konuyu açık tutuyordur.
Bazı arkadaşlar ticaret hayatına yeni girmişler yüksek egolarla kendi emeklerini çok kıymetli zannediyorlar. Sizin emeğiniz verdiğiniz teklif adamın çok işine yarıyorsa zaten dönüş yapar. Yok size dönüş yapılmıyorsa emeğiniz o kadar da kıymetli değildir. Ben internetten mal satıyorum. Benim reklamıma tıklayan 100-150 kişiden 1 tanesi sipariş veriyor. Ben de diğer 149 kişiye hesap mı soracağım madem almayacaksın benim reklamıma neden tıklıyorsun diye?
Ürünü sepetine ekleyip siparişi tamamlamayan müşterilere telefon açıp hesap mı sorayım madem almayacaksın neden ürünü sepetine ekledin diye? Ürünü sipariş verip 13 gün sonra iade eden adamlara ne diyeyim peki?
Ticaret böyle bir şeydir. Verdiğiniz her teklif satışa dönmez. Ve verdiğiniz her teklife yanıt gelmez. Buna alıştırın kendinizi. Kendinizi bu kadar kıymetli görmeyin, yaptığınız para kazanmak için 3 satırlık mesajlar atmak ve bu 3 satırlık mesajı o kadar kıymetli zannediyorsunuz ki karşı taraf yanıt vermezse egonuz gururunuz hasar alıyor.
Ticaret böyle bir şeydir. Fiyat teklifi verirsiniz dönüş olmazsa yanıt olumsuz demektir. Kimse size, sizi seçmediğini ve neden sizi seçmediğini açıklamak zorunda değil. Müşteri az fiiyat teklifi veren çok. Eskide bir iş konusu açıldığında 3-4 teklif gelirdi hepsine dönüş yapılırdı. Şimdi 10-20-30 bir ton teklif geliyor. Artık çok fazla satıcı var ve rekabet çok fazla. Tüm satıcılara yanıt vermek mümkün değil. Buna kendinizi alıştırın.