Merhabalar,
Evimde Türk Net kullanıyorum. Oldukça yüksek internet hızım var. Arka taraftaki komşum port olmadığı için internet alamıyor. Bende faturayı beraber ödeyelim, aynı interneti kullanalım dedim. Evinde 4 e giden bir çocukları var ve ailesinin internet ile hiç alakası yok. Sadece çocuk Eba ya canlı dersleri için girecek.
Uzun bir Ethernet kablosu aldılar ve kendi evimin modemine kadar çektim. Diğer ucu şuanda onlarda boşta. Önerdiğiniz Ethernetten Wifi olarak internet paylaşacak bir cihaz var mı ? Onlarda modem vardı ve bir türlü wan olarak kullanamadım. İnternette kaç tane rehber denesem bile olmadı, modem çok eski belki ondan da olmamış olabilir.
Wifi olarak az çekiyor ve Wifi extender denedik. İki ev arası biraz uzak, çok rüzgar var. Çok sağlıklı olmuyor bağlantı. 3 Mbps bağlantı almıştım rüzgar olmadığında. Kar ve fırtına da internetlerinin kesilmesini istemiyorum. Sürekli aktif olarak kullanacaklar interneti.
Yararı dokunur diye kendi modemimin ürün kodunu bırakıyorum. Asus DSL-AC51 var bende.
Sizce uygun ve kuvvetli ürün hangisidir ? Hangi cihazı önerirsiniz. Veya alternatif bir çözüm var mıdır ?
Okuyan ve yorum yapan herkese çok teşekkürler.
İyi forumlar.
hocam şöyle anlatayım bende evimde 2 tane modem kullanıyorum wan olarak bağlanmıyacak
Adım 1
Komşunuzun Modemini Kurun Şifresini Vs Ondan Sonra Genelde Yerel Ağ Kısımlarında Köprü Diye Bir Seçenek Çıkar Onu Seçin Sonra Modemi Yeniden Başlatın Önce Bunu Yapın Çünkü Modemi Köprü Yapınca Birdaha Arayüze Girilmiyor (Yapamazsanız Anydesk İle Falan Yardımcı Olurum)
Adım 2
Ethernet Kablosunu Wan Değil Herhangi Bir Ethernet Portuna Takın
Son Adım
Ana Modemde
DHCP Sunucusunu Devre Dışı Bırakın
Bunları Yapında İnternetinizi Paylaşmış Olursunuz