herkese hayırlı geceler, yıllardır aktif bir şekilde hizmet veren bir e-ticaret sitemiz mevcut hizmet verdiğimiz süre zarfında da hiç bir şekilde online ödeme sistemi koymadık.
müşteri siparişini oluşturuyor, sipariş benim ekranıma düştüğünde ben müşteriye ulaşıp banka hesap numaralarımızı gönderiyorum ücreti gönderdiği taktirde ertesi gün kargosunu çıkartıyorum..
şu sıralar müşterilerden online ödeme yöntemi koyun diye bir sürü talep istek aldım bende bir sanal pos koymayı düşünüyorum.
iyzico ve paytr var şuan aklımda sanırım paytr kullanmayı tercih edicem şimdi benim sorum şu (örneklerle)
şimdi bir müşteri 100₺ değerinde sipariş veriyor bunu kredi, banka kartıyla ödüyor + kdv olarak satıyoruz ürünleri yani 118₺ hesabımıza geçiyor örnek olduğu için 8₺ komisyon sayalım 110₺ şimdi ben bu ödemesi geçen sipariş için fatura kesmek zorundayım buraya kadar herşey doğru fakat benim bazı müşterilerim fatıura istemiyor.. hiç sormuyorlar bile ben bu müşterilere fatura kesmeyip kendi sabit her ay fatura kestiğim müşterilerime fatura yansıtsam olur mu olmaz mı ?
birde şöyle bir sorum olacak; paytr sistemini kullanıyoruz dedim ki ben parayı ertesi gün değilde her ayın başında almak istiyorum.. ay başına kadar 1.000₺ iş yaptığımızı varsayalım ay başı geldiğinde paytrde bulunan para hesabıma geldiğinde hesabıma gelen para miktarı kadar yine kendi müşterime toplu bir fatura kessem olur mu olmaz mı ?
inşAllah aklımdaki bu soruları sizlere anlatabilmişimdir konu ile bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim teşekkürler