Merhaba, yaklaşık 2 ay önce bir forumdan bir arkadaştan backlink hizmeti satın aldım. Sitem henüz yeni olmasına rağmen, aranma hacmide fazla olmaması nedeniyle istediğim kelimede 1.sıraya oturmuştum, lakin yaklaşık iki haftadır. Gün gün sıralamam bütün anahtar kelimelerde eriyor, nasıl anlıyorsun derseniz eğer, search console üzerinden günlük görüntülenmelerim bile sürünür hale geldi. Sitemde büyük bir değişiklik yapmadım, tasarımı ara sıra düzenliyorum güncel kalmak adına, sitem blogdan ziyade wp+woocommerce şeklinde hem hizmet hemde ürün satan bir site. Fazla bir hitim zaten yoktu, fakat bunun nedenini çözemezsem ileriye dönük yatırımlarım heba olacak bunu öngörerek sizlerden fikir almak istiyorum.
Backlinklerimi kontrol ettiğimde şöyle bir durumla karşılaştım bilgim dahilinde olmayan bir siteden;
ask4seo. com 'dan 44 adet bağlantı verilen sayfa, 5 adet ise hedef sayfa şeklinde backlink verilmiş, kontrol ettiğimde değişik bir seo sitesi gibi görünüyor (backlinklerime tıkladığımda arapça bir dile geçiyor vs) kontrol edebilirsiniz ; https://ask4seo. com/ar/ açıkcası yardıma ve fikir almaya ihtiyacım var.
Şu ihtimalleri değerlendiriyorum tabiki, rakipler fazla yok ama beni görüp çalışma yapıyor olabilirler tabi ki saygım var fakat sitemde ki bütün aramalar nasıl düşüyor, neredeyse google'da görüntülenmeyecek hale geliyor açıkcası bunu anlamıyorum. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.