10 gün önce 22 gram altın alabilecekken almadım. 3 gün önce aynı paraya 20 gram altın aldım. Tüh 2 gram zarardayım derken bugün de altının düşüşü ile 2 gram daha zarar ettim. Toplam zararım 2 bin lira civarı. Ama ben aldığım altını dövizi çok zorda kalmazsa bozdurmam. Altının 1860 dolarlardan 2200 dolarlara çıkacağını düşünüyorum. Ama dolar bir şekilde 7,5 altına düşerse zarar sayılır. Ama keşke çok daha fazla düşse. Biriktirdiğim paradan zarar ederim ama kazandığım paradan kar ederim. Yani önemli olan doların düşmesi ve benim her ay kazandığım Türk lirasının değerlenmesi. Yoksa dolar çıkarken birikimim kendini koruyacak ama ben daha fazla birikim yapamayacak hale düşeceğim.

Bu anlık düşüşün nedeni dolardaki düşüş. Unutmayın Amerika ve Avrupa parasal genişlemeye gitti. Amerika virüs yüzünden 2. parasal genişleme paketini açıklayacak Biden başa geçince. Türkiye'de Merkez Bankası para bastı piyasadaki para 2 katına çıktı. Yani tüm dünyada bu kadar para varken arttırılamayan kaynakların fiyatı yükselir. Bitcoin, Altın, Gümüş yükselecektir.