Oyun_Bozan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet eski Türkiye de çok özgürdük insanlar sadece başı kapalı diye işten çıkartılıyor üniversitelere alınmıyor okul girişlerinde ikna odaları kuruluyordu asker yemin törenine dahi alınmıyordu askeri liseye başvuran öğrencinin annesi perukla fotoğraf çektiriyordu söylenecek daha çok şey varda özgürlüğü küfürden sadece giysi olarak açıklıktan ibaret sananlar anlamak istemiyor
Birde ikide bir eskiyi bugünle kıyaslayanlar dün kimse siyasilere küfretmiyordu bugün bakan veya başkan farketmiyor akla gelinmeyecek küfürler ediliyor asmakla kesmekle itham ediliyor makam sahibi olsun olmasın kimsenin kimseye hakaret veya küfretmeye hakkı yok eleştiri ile iftira ve küfrün ne olduğunu öğrenin önce.
Benim yazdığımdan bunu çıkarttıysanız size helal olsun.
30 yıl önce de 60 yıl önce de, şuan da çeşitli toplumsal sıkıntılar mevcut. Konuyu açan arkadaş siyasilere ulaşabilmekteki özgürlükten bahsediyordu, ben de bu çerçevede yanıt verdim.
Sosyal medya trolleri tamamen farklı bir olay. Tabii ki de 30 yıl önce sosyal medyadan küfür eden yoktu çünkü sosyal medya yoktu. Ancak televizyonlarda, gazetelerde, karikatür dergilerinde siyasiler gayet güzel bir şekilde eleştirilebiliniyordu. Fakat şuan kimsenin buna yapmaya cesareti bile kalmadı. Sıradan vatandaşın korumaları aşıp herhangi bir siyasiye birşey söyleme ihtimali neredeyse yok.
Lütfen konuyu farklı yerlere çekip siyasi duyar kasmayın.