Bu dönemde malum çevremiz alev çemberi. Doğu Akdeniz - Orta doğu da ki problemler - Suriye - Mısır - Libya - Yunanistan - Fransa gibi ülkeler derken savunmaya bir kaç senedir çok fazla yatırım yapılıyor. İha siha demek istemiyorum çünkü tek gündemimiz bu oldu gibi oluyor. Başka sistemlerin üretimleri de mevcut. Atmaca füzesi gibi sistemlerimiz test ediliyor. Deniz de ULAQ adlı bir insansız bot geliştirilecek - LHD Anadolu var ve bir çok şey mevcut. Merakım şu. Şu dönemde abd seçimleri de bir kaç güne kesinleşip başkan olayını tamamladıktan sonra ortam biraz karışacak gibi. Siyasi alanda değil de savunma alanında konuşmak istiyorum. Suriye ve Doğu Akdeniz problemleri baş gösterecek.. Baskılar artacak. Bunu ülkece savunma alanında yaptığımız şeylerle sanıyorum ki caydırıcı güce sahip olacağızdır. O yüzden kritik öneme sahip fakat ucuza üretilebilen sistemlerin üretimi için başvurularda bulunsak, küçük prototipler oluştursak, bu dönemde yatırım alabilir miyiz ? mantıklı sistemler işleyen sistemler. Mantıken yurt dışına pazarlamanın doğru olabileceği aklımıza geliyor fakat ülke için üretimin doğru olduğu bariz şekilde belli.

Bu şekilde daha önce savunma sanayi projesi olan destek alan yada bu konuda koşturup tecrübelerini paylaşacak olanlarımız var mı ? yada sadece fikir yada görüşte beyan edebilirsiniz. Bize bu konuda fikirlerinizi iletirseniz sevinirim