BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Altın yatırımım falan yok ama kendi adıma haklı çıktığıma ve bir avuç forumdaşın hata yapmasını engellediğime seviniyorum, her ekonomi üzerine yorum yazdığımda altın aşı haberi ile düşecek dedim ve yanılmadım tabiki mutluyum, gururluyum. Küresel ekonominin bazı dinamikleri vardır mesela savaş ve salgın ortamlarında az bulunan değerli madenlere yönelim gibi, fakat savaş sonrası veya salgın bitimi ile salgına çözüm bulunması sonucu bu durum tersine döner, hep böyle gitmez. Gümüş düşecek, kripto paralar düşecek daha durun neler neler olacak. Gram altın dolar üzerinden fiyatlandığı için sürekli yükselen bir emtia sanıyoruz ama asıl bakmamız gereken altın'ın ons fiyatıdır, son 7-8 yıla baktığınızda aslında o kadar karlı bir yatırım olmadığını görürsünüz. Dolar küresel para birimi olduğu için en güvenilir liman olduğunu ve Türkiye enflasyonundan kurtaracağını, %2 kadar olan dolar'ın kendi enflasyonundan ise sürekli 1 dolar'a sabit olan coinleri yıllık %7 gibi fiyatlardan kiralayarak değerlendirmenin mantığından sayısız kez söz ettim. Çok daha mantıklı yatırımlar yok mu ? Var, ama riskli. Misal ben olsam nasdaq hisselerine yatırım yapardım ama bu ortamda her şey belirsiz. Dolar üzerinden yıllık %20 civarlarında kazandıracağına inandığım yabancı hisseler mevcut ama pandemi şartları çok değiştiriyor, sabit olmayan kripto paralar deseniz oynak, emlak ise ülkemizde maalesef çok yakında büyük bir dip görerek çakılacak. Hiçbir şey yatırım tavsiyesi değildir ama çoğunluğun verdiği kararları uygulayarak pozisyon almamanızı önerebilirim. Çoğunluk her zaman haklı değildir, aslına bakılırsa bu ekonomi için olduğu kadar siyaset içinde geçerlidir.
Peki altın için ön görünüz nedir ? Yeniden yükseliş trendine girer mi ?