SPK bu konuda hassas davranıyor diye bir bilgim var. Belgesi olmayan kişilerin döviz, altın vb. konular hakkında tavsiye vermesi yasak sanırım. Ancak bu konu hakkında kesin bir bilgim bulunmamakta. Zaten bana çok saçma gelmekte. Hani biz sallayalım şuraya iki söz, sonra da "yatırım tavsiyesi değildir" yazalım. Tutarsa ne ala, tutmazsa beni ilgilendirmiyor modu. Zaten bu tarz önerilere güvenmemek gerekiyor yani.
Doğrudan "yatırım tavsiyesi istiyorum" diye belirten birine, yatırım tavsiyesi değildir şeklinde dönüş yapmak garip durur. Tamamen o yüzden özellikle yazdım
Öneri, tavsiye istemekte bence sakınca yok. Yatırım konusunda hiç bir fikri olmayan birisi, aldığı tavsiyeler doğrultusunda kendine bir yön belirleyip, araştırmasını o şekilde yapabilir en nihayetinde. Bu şekilde hareket edilmesi gerekiyor benim fikrime göre. Yoksa elinde avucunda ne varsa alınan tavsiyelere sorgusuz yatırmanın doğru olmayacağı konusunda hemfikirim.