BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 lira 1 euro olsa bile önemli olan paranın alım gücüdür. Ülkemizde asgari ücret 232 Euro ve maalesef alım gücü aşırı düşüktür. Fransa ve İtalya gibi ülkelerde 1 gün hayatta kalamazsınız 3 öğün yemek ve konaklama olarak, yol parasını vs. saymıyorum. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri ülkemizin yarısının vasıfsız olması. Asgari ücret en dip ücrettir, Avrupa ülkelerinin nüfuslarının %1-4'ü kadar az ve bardak tutmasını bile bilmeyenlere reva görülen ücrettir asgari ücret. Bizim ülkemizde 10 milyondan fazla çalışan asgari ücret alıyor, aileleri ile 35-40 milyon, daha zor şartta olan işsizleri ve emeklileri düşünce kalan nüfusun yarısından fazlası bu ücretle yaşıyor. Herkes mi kendini vasıfsız olarak görüp bu ücreti kabul ediyor ? Yıllardır Almanya'da 1,600 euro bizim 5 katımız maaş alıyorlar diyip duruyoruz, Alman işverenler utanıyor o parayı vermeye, lafta asgari ama genelde verilen ücret bunun 2 katından başlıyor, kimse ne kendine, ne çalışanına bu ücretleri layık görmüyor. Alım gücü bakımından ise bir Alman aylık maaşı ile 4 adet ps5 alabilirken, yurdum insanı 4 aylık maaşı ile 1 adet ps5 alabiliyor, 4 x 4 = 16 kat alım güçleri daha fazla, hemde insanca yaşayarak! Tamam, şükür güzel bir şey ama her yüzümüze tükürene Yarabbi Şükür mü diyelim? %50 olan enflasyonu %12 gösterip maaşlara %6 zam vererek alım gücümüzü çalıyorlar ama insanlar %6'ya da şükür diyor, senin paran %50 değer kaybetti %6 fazla alsan ne olur? Euro 2021 bitmeden 20 Lira olacak, Dolar da muhtemelen 17-18 Lira ve bunlar en iyi şartlar ve ihtimallerde minimum olarak, demişti dersiniz.

Edit : İngiltere asgari ücretini kıyaslamışsınız ama kaç İngiliz asgari ücretle vasıfsız şekilde çalışıyor önce ona bakmamız lazım. İngiltere ortalama maaş'a bakılmalı, bizde emekliler 1.500 lira maaş alıyor, ASGARİ = En düşük demektir, demek bizde asgari ücret 1,500 lira. Tüm bu ücretlerin ortalamasını aldığımızda asgari ücretin çok az üzerine çıkabiliriz ortalama olarak, ingilizler ise 8e 10a katlar. Matematik tamamen yanlış kısacası, durumları görünenden çok çok daha iyi.
Dediklerinize katılıyorum ve en büyük suçlu bizleriz kimse asgari ücret almak istemez evet ama buna göz yuman yönetimleri bizler seçiyoruz . Benden olsun ne yaparsa yapsın demeyle seçiyoruz bu çok yanlış bir olay ben asla particilik yapmadım 40 yaşına geldim ve sadece 2 defa oy kullandım ikisi de farklı partilere idi sonra ikisinin de halkı düşünmediklerini görünce belediye seçimleri de dahil oy kullanmıyorum kullandırmıyorum. Bizler kendi elimizle yaptık şimdide kara kara düşünüyoruz bence kimse oy kullanmasın ama bunu bile başaramayız birlik olabilmek için hiç şansımız yok.

Saçmalığa bakın bir belediye başkanı seçilebilmek için 2 3 milyon lirayı gözden çıkartıyor seçildikten sonra 4 yıl yani 48 ay çalışıyor ortalama 50 k para kazanmalı ki başa baş yatırdığı parayı çıkartsın sizce bu belediye başkanı çalmayacakmı ?

Yönetim ve yöntem tamamen değişmeden tüketimden üretime geçmeden evet sonuna kadar haklısınız bu rakamlar az bile kalır 25 tl euro için önümüzdeki yıl bu zamanlara denk gelecektir