Görme engelli kişiler zaten arabayı aile fertleri üzerine aldırıyorlar hocam
Tam bir bilgim yok fakat zamanında çok araştırdığım bir konuydu. Uzvunda sıkıntı olan bir kişinin arabayı kendi üzerine alıp kullanacağı zaman tesisat yaptırması zorunlu bundan eminim. Fakat başkası üzerine alırken de aynı zorunluluk yoktur herhalde bilemiyorum. Bu devlet işleri tvlerde reklamların altta yazan küçük ve hızlı kurallarına benziyor. İçine girince öyle şeyler istiyorlar ki vazgeçmeniz bile gerekebiliyor

Hatta şöyle bir şart da var: Diyelim ben engelli raporu ile kendime araba aldım. O arabayı benden başka kimse trafiğe çıkartamaz. Ben yan koltukta oturmadığım sürece.
Bilmiyorum hocam doğrudur zaten kendi üzerine almak konusunu kastetmiştim. Bu arada 'kör' demek çok kaba olmuş sizin mesajınızdan onu fark ettim.

Böyle duymaya alışık olduğum için ondan öyle yazmışım. Tanıdığım çok görme engelli var, kendim de engelliyim. Bu konularda hiç bilgim yok.

Ayrıca engelli yakınının üzerine araba alıp onu çatur çutur kullanan çok var, engelli kişi toplasan o arabaya 10 kere binmiyordur. Yani bunu denetleyip ceza kesiyorlar mıdır bilmiyorum ama normal kendi arabası gibi kullananlar var.