trycatchsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kod sahibi arkadaş kodun kendisine ait olduğunu ve eklemeleri kendisinin yaptığını bu kodu kendisinin paylaştığını söyledi. kendi kodunda değişiklik yaparak farklı uygulamalar üretmesinde tabi ki bir sakınca yok. depolama izni konusunu da muhtemlen gözden kaçırmıştır, olabilir. buradan yola çıkarak konuyu yanlış anladım.

php bilmeyen ya da çok az bilen herhangi birisi githubdan aldığı kodlarla mysqlden veri çekse ve bunu yine bulduğu kodlarla ya da az php bilgisi ile sayfada gösterse bu durumda bu kişi "ya amerikayı yeniden keşfetmeye ne gerek var bak adam yazmış koymuş aldım kullandım" derse haklı olur mu? peki bu kişinin toplama kodu her çalıştığında sayfada gerek olmayan verileri de db'den çekse yine de helal olsun ne gerek var baştan yazmaya diyebilir miyiz?
hocam sizin bahsettiğiniz şey kod çalmak değil kodu okumadan alıntılamak zaten eğer her şeyi alıntılayarak uygulama yapılsa idi neden biz varız? Okuyarak alıntılaması gerekir araştırması gerekir fakat bu tekrar dediğim gibi kodu tekrar yazması için kesinlikle bir sebep değil