Androsoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam dediğinizin saçmalık olduğunu düşünüyorum yazılımla ilgilenen birisi zaten kod yazmanın temelinde başkalarının kodlarını anlayarak yazmak vardır grafik tasarım yapmıyoruz burada Amerikayı neden baştan keşfediyoruz sizin dediğiniz mantıkta php deki fonksiyonları kullanmayalım ozaman herkes kullanıyor adam script uyumlu yapmış ve bu çalıntı değil güzel çalışmanın emeğidir. Androidin mantığında tek kod yazıp birden fazla çıktı almak veya kolayca değiştirmek olan bir sistem vardır ve javadan çok iyi faydalanılır kısaca dediğinizi oldukça saçma buluyorum başkasının kodunu almak veya sadece onesignal değiştirerek yapılmıyor bu iş adam önceden yazdı o kodu ve Amerikayı tekrar keşfetmenin mantıksız olduğunu düşündüğünden gerek duyulmuyor yaptığınız şey amelelik sonuçta aynı yazılım ortaya çıkacak neden farklı kod yazalım bir class yazarız her yerde her uygulamada aynısını kullanırız veya hazır alırız.
kod sahibi arkadaş kodun kendisine ait olduğunu ve eklemeleri kendisinin yaptığını bu kodu kendisinin paylaştığını söyledi. kendi kodunda değişiklik yaparak farklı uygulamalar üretmesinde tabi ki bir sakınca yok. depolama izni konusunu da muhtemlen gözden kaçırmıştır, olabilir. buradan yola çıkarak konuyu yanlış anladım.

php bilmeyen ya da çok az bilen herhangi birisi githubdan aldığı kodlarla mysqlden veri çekse ve bunu yine bulduğu kodlarla ya da az php bilgisi ile sayfada gösterse bu durumda bu kişi "ya amerikayı yeniden keşfetmeye ne gerek var bak adam yazmış koymuş aldım kullandım" derse haklı olur mu? peki bu kişinin toplama kodu her çalıştığında sayfada gerek olmayan verileri de db'den çekse yine de helal olsun ne gerek var baştan yazmaya diyebilir miyiz?