Merhabalar,
Herkesin bildiği PUBG Mobile oyununu abim büyük zevkle senelerdir oynamaktaydı, hesabının değeri yaklaşık 1.000-1.500 tl civarında etmekteydi ve PUBG oynayanların bileceği 600-700 civarıda UC vardı abim öyle fazla internetle haşır neşir olan, sürekli internetten bir şeyler sipariş eden en azından bir kaç kişi görmüş biri değildir. Telefonuyla Instagram, WhatsApp gibi klasik şeyleri kullanır kapatır. 17-18 yaşlarında bir kişi abimi bir yerden bulup yazıyor, diyor böyle böyle bir hesabım var takas edelim, abim hesaba bakıyor o hesaba bakıyor 2 sininde istediği şeyler var hesapları kafa kafaya takas ediyorlar abim gmail adresini vermiyor sadece hesaba bağlı olan FaceBook ve Twitter hesaplarını karşıya verip karşıdanda o hesabın Gmail adresini alıyor ama mailde şöyle bir şey varki misal şifre sıfırlayacaksınız doğrulama kodu için mailde 4-5 adet farklı telefon numarası gözüküyor akşama doğru birden abimin oyuna aldığı hesabına bir sürü kişi girmeye başlayınca anladık ki bu çocuk 5-6 kişiye aynı bu şekilde o hesabı takas etmiş ve bir çok kişiyi mağdur ederek hesaplarını ellerinden almış. Çocuğun numarası var ve WhatsApp üzerinden düzgün dilde hesabı istediğimizde vermedi, ve ben o arkadaşa hesabı vermesini vermediği taktirde yarın suç duyurusunda bulunacağımı ve siciline işlememesi için bir yazı hazırlayıp yolladım, yazıda kesinlikle tehdit, agrasiflik yoktu çok merak edilirse atabilirim. Tamamen düzgün dil ile istedik vermedi, 2 sorum var bunun için konu açıyorum 1. verdiğimiz FaceBook ve Twitter hesaplarını geri alabilir miyiz? 2. Bu arkadaşı il/ilçe emniyet müdürlüğüne giderek şikayette bulunsak ne olur ne gibi yol izlemeliyiz?
Not: Hesapta bulunan 600-700 civarındaki UC'ide dolandıran kişi bitirmiş.
Sonuna kadar gidin hocam ^^