Merhabalar arkadaşlar. Android Studio'da müşterilerin isteklerine göre gelişmiş bir şekilde webview uygulaması hizmeti veriyorum. Müşterinin isteğine göre uygulamada kategoriler oluşturup webview içerisinde değişiklikler de yaparak (istenmeyen yerlerin gösterilmemesi vb.) uygulamalar yazıp teslim ediyorum. Her müşteri için baştan yazıyorum. Eminim ki bu işi düzgünce yapan, belki benden iyi yapan arkadaşlar da vardır onları konunun dışında tutuyorum.
Geçen gün bir müşterime uygulama hazırladım ve teslim ettim. Kendisi daha önce bir webview uygulaması daha yaptırdığını ve onun da benim yaptığım gibi görünmesi için birkaç değişiklik istedi. Ben de kaynak kodları duruyorsa kolayca yapabileceğimi söyledim ve bana kaynak kodlarını yolladı. Android studio'da projeyi açtığımda kodların çalıntı olduğunu gördüm. Webview ile hiçbir alakası olmayan bir yerden alındığı çok belli olan java dosyaları da vardı. Gerçekten çok rahatsız oldum. Sadece orada bir linki ve one signal id'sini değiştirerek webview hizmeti verdiğini iddia eden (!) bu kişilerin tespit edilip bir yaptırımda bulunulmasını istiyorum. Yani kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama müşteriler de 10 lira gibi komik rakamlara webview yaptığını iddia eden kişilerden uzak durmalılar diye düşünüyorum. Belki yönetim de kategori moderatörleriyle bazı kodları inceleyip çalıntı kod olup olmadığını ortaya çıkartabilir