Ziraat Trader ile yabancı borsa işlem yapılabiliyormuş ama minimum limit ve yurtdışı ile ilgili komisyon bilgisi tam bulamadım. Bi ara müşteri temsilcisini arayıp bu hususu sorayım.
Ben hem kısa vade hem uzun vade trade yapmaktayım. 25$ Türkiye şartlarında yani bence mantıksız ya. Bizim alım satımımızı düşünmemişler. 1000$ ile başlayacağım belki beni direk olarak -50$ ile başlatıyorlar resmen. Daha iyi bir aracı kurum bulmalı bankalar şaşırmış. Türkiye'nin çok fazla büyük veya orta büyüklükte traderı yok zaten.
Komisyonla ilgili pek bilgi vermemişler ama bir aracılık firması evet. Arayıp bilgi almak lazım böyle durumlarda.
25$ dan az bulmak zor hocam. Ben bi ara araştırmıştım en ucuzu bile %1 komisyon alıyor, al sat 20 dolar ödersin.
Al sat yapma bence mantıksız, bir hisseyi elinde tut yıllarca ya da 20-30 bin dolar falan paran olduğunda alıp satmaya başlarsın