cagataysahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben aracı kurumlara pek güvenmiyorum, ama bankaların aracı kurumlarının yurtdışı borsa hesapları var.
Ziraat Yurtdışı Borsa yazın internete ama en az 1000$ gerekiyor sanırım
Ziraat Trader ile yabancı borsa işlem yapılabiliyormuş ama minimum limit ve yurtdışı ile ilgili komisyon bilgisi tam bulamadım. Bi ara müşteri temsilcisini arayıp bu hususu sorayım.

cagataysahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O komisyon bence al sat yapmasınlar ve büyük mevduat sahipleri gelsin diye konulmuş bence.
50 bin dolar mevduatı olan adam için koymaz 25 dolar. Bu arada o komisyon alım ve satım için ayrı ayrı geçerli.
Yani hisseyi aldın 25 dolar, sattın 25 dolar toplam 50 dolar ödersin
Ben hem kısa vade hem uzun vade trade yapmaktayım. 25$ Türkiye şartlarında yani bence mantıksız ya. Bizim alım satımımızı düşünmemişler. 1000$ ile başlayacağım belki beni direk olarak -50$ ile başlatıyorlar resmen. Daha iyi bir aracı kurum bulmalı bankalar şaşırmış. Türkiye'nin çok fazla büyük veya orta büyüklükte traderı yok zaten.

Oopinarbasi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.unlumenkul.com/ var ama arayıp bir türlü bilgi almadım. vakit olmadı diyelim.
Komisyonla ilgili pek bilgi vermemişler ama bir aracılık firması evet. Arayıp bilgi almak lazım böyle durumlarda.