Sinematik video çekebilmek için teknik ve içerik bilgisine sahip olman lazım.
İkisi de sende henüz mevcut değil.
Öncelikle ne çekeceğini bilmen lazım, kadraj yapabilmen, video ile bir şey anlatma konusunda bilgi sahibi olman lazım.
Sonra da elindeki ekipman ile kafandakileri uygulayabilmen lazım.
Kadraj yapamıyorsun henüz, videonun titremesi dışında kamera düz tutamıyorsun terazisi bozuk, kamera hareketlerin akışkan değil.
Pürüssüz pan tilt yapabilen bir tripoda, elde pürüzsüz hareket yapabileceğin bir gimbala ihtiyacın var.
Alan derinliğini yönetebileceğin bir prime lensler kullanabilmen ya da en azından kit lensini alan derinliğini iyi yönetecek şekilde kullanmayı öğrenmen lazım.
Hepsinin üzerine çektiğin videoların renk ve kontrast ayarlarını yapabilmen lazım.
Bugün basit telefonlarda renk kontrast dengelerini yapan yapay zekalar var, ayrıca optik resim sabitleme sistemleri mevcut ama dslr ve aynasız da bunları kendin manuel olarak yapabilmen lazım.
Bir de sinemaografik görüntü izlenimi veren asıl şey alan derinliğidir. Yani kadrajdaki hedef nesnenin net, diğer alanların flu gösterilmesi.
Bunu da kit lensler ile yapmak kolay değil, ışığı ve çekilen objeye uzaklığı iyi ayarlamak lazım.
Bir de bu adamın videolarını izle, kamera hareketlerini izle.
Adam en ucuzundan en pahalısına bir çok kamera ile çekim yapıyor ve hepsi güzel.
Kamera hareketlerini iyi izle, kadrajlarını iyi izle, bir de kurguda dinamik aralıkları nasıl kullanıyor, videoları nasıl dengeliyor anla öğren kendi videolarına uygula.
https://www.youtube.com/user/powerofcelica
Bu iphone 11 ile çekilmiş
https://www.youtube.com/watch?v=Qez0C9h5Sn4