İlk olarak kendi kendimize yetebilen bir ülke olmamız gerekiyor. İkincisi kamu kurum ve kuruluşlarındaki israfı bitirmeliyiz. Çiftçilerimize yeteri kadar destek verilmiyor. Milyon dolarlık yatı olan birisi ucuz mazot alırken çiftçilerimiz bu kıyakçılıktan yararlanmıyor. Biz gençlik olarak asgari ücreti yeterli bulmadığımız ve işçi haklarının hiç olmadığı bir ülkede kolay yoldan para kazanmanın yolunu ararken , birden kötü yollara düşüyoruz. Malesef işsizlik sebebiyle ülkemizde suç oranları bir hayli yüksek , uyuşturucu kullanım yaşı 14 15 lere düştü. Özellikle bu bonzai denen illetten sonra met diye tabir edilen metamfetamin maddesi bir hayli yaygınlaştı ve çevremde bunun yüzünden işini bırakan , evdeki televizyonu cebindeki telefonunu satıp bunu içen insanlar tanıyorum . Her alanda yerli girişimcilerin desteklenmesi gerekiyor. Yaşadığım şehirden örnek vermek istiyorum isim olarak vermeyeceğim ama burada belli başlı 3 4 aile var ve bu aileler sırf ucuz işci çalıştırabilmek ve kasalarını daha cok doldurabilmek için dışarıdan gelecek fabrika vb iş sahalarının faliyete geçmesini engelliyor. Artık bunu silah zoru kaba kuvvetlemi yapıyor , yoksa arkasında güvendiği birilerimi var orası tartışmaya açık .

Ekonomist olmadığıma göre doların nasıl düşeceğini bilmiyorum ama bu kıyakçılık hükümeti başımızda olduğu sürece ülkemizde her sektör tekelleşir ve biz burada dolar 9 tl olurmu diye değilde 19 tl olurmu diye konuşuruz.