Hocam lisans hakkı senelik yenilenir domain gibi düşünün web sitesi için konuşuyorum .com.tr alan adını almış olursunuz. Onun dışında patent hakları 20 yıl sürer.
Patenti unutun. Patent bir icat için, bir sistem için, bir alet için, bir yöntem için alınır.
Sizin bahsettiğiniz şey MARKA TESCİLİ.
Marka Tescili hakkında araştırma yapın.
Mevzuatı okuyun, forumdaki marka tescili ile alakalı diğer konuları okuyun.
Hakkında sayfalarca yasa olan bir konuyu size 2 paragraf ile anlatmak mümkün değil.
Senelik değil 10 yıllık...
Lisans hakkı değil, isim/marka tescili...
Ama com.tr dediğiniz gibi normal domain ve marka başvurusu sonrası alinabilir.
Ek olarak;
Patente gerek yok site için... Patenet ürün için falan olur...
TPE sitesinde ayrıntılı bilgi var
Az önce telefonda görüştüğüm kişi bana sahip olduğum domainin isim hakkı bana ait dedi. Benden yana için rahat olsun dedi. Domaini de söylüyorum " y a p i f o r u m u . c o m " . Benim ileride başım ağrısın ya da durduk yere ortak çıksın istemiyorum. Yani neyse şunun ücreti ödeyeyim dedim ve isim tescil firmasını aradım. Bu arkadaşın söylediklerini söyledim ve bana bu isimle herhangi bir zaman diliminde marka tescili yapılmadığını söyledi. Ben marka tescili yapmak için ne gerktiğini sorduğumda sistemden arattırma yaptı ve yıllar önce klimaforumu adlı bir sitenin tescil yaptığını söyledi. Benzer şekilde sizde başvuru yaptığınızda kabul edilebilir dediler. Ancak genel ifadeler red edilebiliyormuş. Eğer biz tescil edemezsek zaten kimse tescil edemiyor anlamına geldiğini söyledi. Sizce telefonda görüştüğümüz arkadaş beni yemlemiş olabilir mi? Bir marka tescili yaptırmaya gerek var mı? Ne dersiniz?