Merhaba dostlar, yakın zamanda sıfırdan yaptığım oyunu tamamlayacağım. Oyun minimalist bir puzzle oyunu. Daha önce 2 platformu da deneyimledim ama yüksek meblağlara çıkamadığım için ayrımı tam yapamadım. Uzun süredir deneyimleyen ve yüksek meblağlara ulaşan arkadaşlardan şunlar hakkında tavsiye istiyorum.
1- Google ADS TL , Unity ADS $ olarak ödüyor. Amerika ve benzeri ülkelerde reklam çıkacağımı düşünürsek hangisi daha mantıklı olur. Malum $ hergün artışta. Yabancı developerlerda Amerikada Google ADS in daha iyi getirdiğini söylüyor.
2- Google değişik sebeplerden Admob hesabını kapatma ihtimali Unityden daha çok olduğu doğru mu? Daha az ama uzun soluklu kazanç için Unity daha iyi bir tercih mi?
3- Google ADS ten ödeme aldım daha önce ama Unityden almadım. Bu ikisini ödeme alma noktasında karşılaştırabilir misiniz?
4- Reklam alan değil Reklam veren olarak Unityi deneyen oldumu hiç? Uygulama dönüşüm maliyetleri Google ADS e göre nasıl?
5- Bunların dışında IronSource, AppLovin vb platformlarla çalışan olduysa iyi veya kötü yönlerini söyleyebilir mi?
Merhaba, Tecrübelerime dayanarak cevap vermeye çalışacağım.
1. Google ADS derken Admobu kastettiğinizi varsayarak yazıyorum, Admobta dolar üzerinden hesaplıyor gelirleri dolayısıyla bir zararınız olmaz. Unity ads sadece reward reklamlarda admoba göre bir tık üsste.
2. Doğru ne yazıkki. Hatta haber vermeden kısıtlama dahi getirdi bnm bir oyunuma. Kendim farkedip iletişime geçtim şu şu hataları düzeltin kaldıralım dediler 1 ayda anca kalktı.(İletişim cevap gelmesi vs sürelerden dolayı) Ancak yinede admobu unity ads yerine tercih ederim.
3. Google admob her ayın 21-22 si gibi ödeme yapıyor. Unity ads de 100 USD ödeme eşiği birikince onaylanması uzun sürüyor ve ödemeside admob gibi 1 ay sonra yapılıyor.
4. Reklam için unity denemedim.
5. Saydıklarınız değilde appodeal ile çalışıyorum ve çok memnunum. Admob ile senkronize bir şekilde çalışıyor ve gayet güzel gelirleri var.
Şu mesajımda gelirlerden bahsetmiştim.