Hem site alan hem de site satışı yapan biri olarak kendi görüşlerimi söylüyorum...
Site satışlarında artık aylık gelirinin bilmem kaç katı döneminin geçtiğini düşünüyorum. Çünkü rekabet arttı Adsense kazançları ülkemizde çok düşük. Verilen emekler, yapılan harcamalar gelir olarak geri dönmüyor. 2 defa aylık adsense gelirinin 15 katına site alıyorum konusu açtım. Tek geri dönüş alamadım. İnsanlar verdiği emeği ile satacağı tutarı karşılaştırıyor. Sitesinin değerini gelirinin bilmem kaç katının hesabını çıkarıyor. Bu fiyata satacağıma hiç satmam deyip teklif dahi vermiyor.
Sitelere harcama yapıyoruz. Ücretli makale yazdırıyoruz ya da yazıyoruz. Zaman harcıyoruz. Karşılığında az da olsa bir şeyler kazanmak istiyoruz.
333 içerikli, premium temalı, 2 yıllık da pa değerli, günlük organik 250-300 arası hitli, pinli ödeme almış adsense hesabı dahil site satış konum var. Bugün 3 lira bıraktı. Aylık 90 tl yapar. *15 desek 1350 tl yapar. Ben bu siteyi 1350 tl ye satmam. Satacak olan varsa hemen alırım.
Arkadaşa katılıyorum, bende başlarda ön yargıyla bakıyordum ama şöyle ki;
Gece gündüz siteye makale giriyorum zamanım gidiyor emek veriyorum,
Ya da gün içinde editör tutuyorum ( 1 makaleyi haftalık 80 liradan aşağıya düzgün yazan yok 80*4 etti sana 320 TL aylık )
Eee backlink alman lazım, araştırıyorsun ediyorsun. Yine zaman yine paran gidiyor.
Host vs bilmem ıvırlar zıvırlar,
Reklam yapman lazım daha fazla kullanıcıya hitap etmelisin.
Sosyal medya da aktif olmalısın, içerik üretmelisin. Sürekli site içinde optimizasyonlar vs. vs.
Biri foruma taş attı 12-24 katı satılır site diye, oradan gidiyor herkes.