ya ben işin fiyat kısmında değilim...

1-ben iki sene önce kaynıma bir focus aldım. O zaman küçük bir şehirdeki tek ekspere gösterip aldık arabanın eksper raporları da mevcut herşey yolunda yani anlayacağınız. Meğer bu galerici arkadaş eksperle bi dümen tutmuş motoru bitik arabaları denk gelenlere veriyorlarmış. Ben olsam mahkemeye verirdim ama kaynım çok yoğun çalıştığı için uğraşmadı arabayı da aldığının yarı fiyatına sattı.

2- Bi corollam vardı 99 model, bi adam aradı beni telefonda geldi konuşuyoruz. x4.750 TL'ye (rakamı tam olarak hatırlamıyorum) satacaktım. Adam kendini öyle bir acındırdı ki (abi diyor karımın alyansına varıncaya kadar sattım x4.200 TL çıktı diyor) Annem de yanımdaydı acıdı adamın haline dedi ki "sevaptır ver gitsin" verdik, arabanın satışını. Noterden çıktım. Bir de ne göreyim bizim adam galericiymiş. Başka bir arabaya bindi (oldukça lüks bir arabaydı) bizim arabayı da yanında gelen kuzenim diye tanıştırdığı adam aldı gittiler. Yolları açık olsun.

3-Daha iki ay önce bi toros aldım. 96 model bir torostan ne beklersen o, fiyatta anlaştım. Kaputu açtım pek anlamam ama bakıyorum. O an gözüme arabanın aküsü takıldı 72 amper mutlu akü var araba da... Neyse biz sonra notere gittik aldık sattık helalleştik ayrıldık. Aradan iki hafta geçti araba çalışmıyor -marş basmıyor- kaputu bi açtım. Biz noterdeyken 72 amperlik mutlu aküyü alıp 40-45 amperlik dandik bi akü takmışlar...

EKLEME:

Onun dışında fiyat kısmına takılmıyorum. Gerçekten bu zamanda araba alıp satmak çok saçma bir hal almaya başladı. Sattığın arabanın aynısını aynı gün içerisinde yeniden alabilmen mümkün değil. Fiyat devamlı yükseliyor. Altın satmaya gidiyorsun. Adamın karşısında ekran var. 850 lira yazıyor adam 820'den bozarım diyor. E abi 850 yazıyor deyince kendimi güvene almam lazım piyasanın ne olduğu belli değil diyor.... Galericilerinde yaptıkları normal bence ama dürüstlük bambaşka bir konu...