ssyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Paypal Türkiyede yasal olmadığı için sorun oluşuyor" bu biraz yanlış bir ifade. paypal türkiye içerisinde çalışmayan bir şirket olabilir. ama herhangi bir türkün üye olamayacağı anlamına gelmez. Sen bir ticaret yapmışsın. Hem de alıcı olarak. Paypal.com sitesinde bakiye karşılığı Türk Lirası göndermişsin. paypal ile olan ilişkin seni bağlar başkasını değil Olaya buradan bakacaksın. Sen o anki ticarette paypal bakiyesini ülkeye soktun mu ? hayır. paypal bakiyesi ile türkiyede bir alışveriş yaptınmı ? hayır. bu durumda yaptığın tek şey hizmet almaktır. sen bir anlaşma karşılığı ücret göndermişsin ve sana vaat edilen bakiye gönderilmemiş. bu şekilde gidip şikayetçi olacaksın. genelde işini iyi yapan polislerin yanında iş çıkmasın diye bilip bilmeden sallayan polis de çok oluyor... resmen başından savmışlar.
Bu söyledikleriniz bana güven ve ilham verdi hocam. Sanırım bir avukat eşliğinde dilekçe yazsam o zaman, iyi olur gibi.. Biraz param var, o da avukata mahkemeye gidecek ya.. Ama sizin söyledikleriniz bana cesaret verdi yasal konuda. Haklı olabilirsiniz, paypal yasak değil sonuçta. Sadece ülkede faaliyet göstermiyor. Önceliğim çocuğun ailesine ulaşmak, başaramazsam savcılığa suç duyurusunda bulunmayı düşünebilirim. Dün karakoldan bir polis memuru bana numarasını vermişti, ne olursa olsun ara her ihtiyacında yoksa hakkımı helal etmem diye. Şu banka meselesini bekleyeceğim. Paramı iade etmeyi onaylamazsa karşı taraf, polis memurunu arayıp akıl danışacağım.