Thumbnail ile daha çok uğraş. İçerideki video mükemmel, daha önce kimsenin başaramadığı bir şey olsa bile kapak kötü olursa kimse izlemez

Daha heyecanlı, daha etkili ve vurgulu anlatmaya çalış. Cümle arası geçişleri ya da takıldığın herhangi bir noktayı keserek ilerle. (Örneğin:
https://www.youtube.com/watch?v=Q4PptfXEM8Y 1:36 - 1:38 arasında şimdi ikinci bölümde derken anlık duraksıyorsun.) Bunun gibi yerleri keserek ilerle.
Daha yeni abone topluyorsan insanlar neden senin oynanışını seyretsin bunu sor kendine. İyi mi oynuyorsun, çok mu eğlencelisin? Eğer öyleyse bile insanlar nereden bilsin bunu? O yüzden izleyicilerin merak ettiği, sorgu yapabileceği şekilde içeriklere yönelmeye bak. Street Fighter gizli karakter nasıl açılır? (salladım ama mantığını sen çıkardın).
Oyunda ilerleyeceksen güncel olman çok önemli. Belli bir oyuna yönelik içerik hazırlayacaksan onun güncellemelerini ilk sen at. Bir çok oyun üzerinden devam edeceksen yine ilk oynanış, haber ve güncellemelerini ilk sen at.
Videolarını kısa tut. Youtubeda herkes ileri sararak ilerliyor. 10 dakikalık bir videoda ileri sararsa 2 dakika, 30 dakikalık videoda aynı oranda ileri sararsa 6 dakika ilerler. 3 kere böyle sarsa kısa videoda 6 dakika, uzun videoda 18 dakika ileri atar. Ayrıca içeriğini ne kadar izlenebilir üretirsen üret ilk oynanış videosu değilse insanlar neden seni 30 dakika izlesinler eğer aksiyon vs yoksa diye kendine sor. Bu sorunun cevabına göre videolarının uzun yerlerini kırp.
Ben 9 aylık süreçte kendi kanalımda bunları deneyimledim ve şu anda 4bine doğru ilerliyorum. Doğru ya da yanlış olabilir ama kendi uyguladığım şeyler bunlar şu anda. Umarım faydasını görürsün