Sohbetx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Bağımlılıktan fazlasıyla bahsedilmiş ilaçlar bağımlılık filan yapmıyor İstediğin zaman bırakırsın. Şu olur normalde full odaklıysan bıraktıktan sonra fark hissedersin bundan ötürü kullanmak isteyebilirsin fakat tamamen budur buradan sonra kullanırsın yada kullanmazsın. İlaç ayrı bir ne bileyim farklı maddelerde ki ilaçlar gibi yoksunluk yada bağımlılık yapmıyor." BURAYI bilerekmi yazıyorsunuz dalak, böbrek gibi uzuv lardan mı sallıyorsunuz
Şimdi şöyle, ritalin mantık olarak alıntıladığınız yazıda yazdığım gibi efekti Kokain efekt gibi hocam. Bunlar uyarıcı uyuşturucu değil ( Kokain de bir uyarıcıdır.) . Yani eroin gibi bir bağımlılığı olmaz. Fakat uyarıcılar da misal kokainde olduğu gibi psikolojik bağımlılığı olabilir. Bu insana bağlıdır. Ben yukarıda ne yazmışım bıraktıktan sonra fark hissedersin kullanıp kullanmamak senin elinde.

Sohbetx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle acil şifalar dilerim ,
Aktivite ve dikkat bozukluğu zor bir durum
Mutlaka bir Doktor kontrolünde başlamışsınızdır fakat ben yinede minimum derecede kullanmanızı ve en kısa sürede o ilaçtan kurtulmanızı önereceğim
Bırakma aşamasında yada kullanmadığınız zamanlarda ciddi yoksunluk çekeceksiniz ve sizi oldukça zorlayacak. Geçmiş olsun
hocam peki siz bu ciddi yoksunluk çekeceksiniz ve sizi oldukça zorlayacak kısmını hangi uzvunuzdan yazdınız?

Doğrusu bir arkadaş sigaranında uyarıcı olduğunu ve zaman içinde alışkanlığın güçlü bir bağımlılığa dönüştüğünü yazmış. Mantıklı. Bu yönden bu ilaçlarda aynı etkiyi yapar. Benim bağımlılık yapara bakış açım içeriğinde ki maddelerin bağımlılık yapıp yapmamasıydı. Psikolojik bağımlılık işin başka bir boyutu.