Açıkcası bu işin kalifiye tarafındayım ama , 10 - 12 Amper arası bir güç çekmesi gerekiyor ufonun bu şartlarda. (Tabiki hesabım dogruysa , hesap olayını unutmadıysam

) Rezistansı 1800W olanla değiştirseniz bile aşagı yukarı bu güç 8 - 9 e düşer. Benim tavsiyem öncelikle ufo her odada denenmeli sigorta atıyormu diye. Hatta sigorta panosuna bakın. Genelde en büyük amperli sigorta salona takılır. En büyük amperli sigorta nereye elektrik veriyorsa , orada deneyin. Deneme yapacagınız odadada ufoyu üçlü ile degil direk prizde deneyin. Şayet direk sigorta atıyorsa , bence sorun UFO'dadır. Çünkü bir eve takılacak en küçük sigorta 16A'dir (Şuana kadar daha aşagısını eve takan görmedim). Çünkü salonda bilgisayar , tv , telefon şarjı vb. bile takılı olsa bunların hepsinin 8 Amper güç çekecegine ihtimal vermiyorum.
Eğer bunları denedikten sonra yinede sigortalar fişe takar takmaz , yada termostatını açar açmaz atıyorsa fark bir tamirciye götürmenizi öneririm. Her eline ölçü aleti alanın elektronikçi , her tornavida tutanın tamirci oldugu bu devirde düz mantıkla hareket etmek bana kalırsa daha faydalıki , ben bu işin içinde olarak bunu söylüyorum.
tamamdir hocam söylediklerinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim.