Ekonomimizi kesinlikle savunmuyorum dedim zaten. Tek demek istediğim Avrupa'da hiçbir ülkede asgari ücretle güzel bir hayat yaşayamazsınız. 6 ay Avusturya'da yaşadım.
Konuyu açan kişi asgari ücretleri karşılaştırmış, asgari ücretle çalışan sayısını değil.
Alım gücünü kıyaslayacak olursak, ev, gıda ve giyim kesinlikle Türkiye'de birim fiyat olarak daha ucuz.
Fakat araba dediğiniz gibi birim olarak Avrupa'da ucuz.
Nerden baksam söyledikleriniz yanlış. Ben yıllardır kıyafet vs giderlerimi Almanya'dan alıyorum ve marka giymeyi sevdiğim için hep çok pahalı olarak sınıflandırılan markaları tercih ediyorum. Bakın en az en az diyorum yüzde 40 daha ucuza alıyorum.
Ev kirasına gelirsek Almanya'da şuanda Dusseldorf'ta tam sehrin göbeginde 1+1 evim var hala kirasını ödüyorum orda olmamama rağmen ve 600 euro veriyorum neben kosten dahil yan gider olarak çevirilir sanırım elektrik, su vs hepsi dahil.
Gıda olarakta Türk markaları orda Turkiye'den daha ucuz. Burda 30 lira olan Turk markası orda 2 eurodur ortalama. Yabancı markaları zaten siz düşünün.
Daha fazla Almanya ve Turkiye kıyaslaması isteyen varsa cevaplarım çünkü bunlar tamamen yalan. Almanya'da birim fiyat olarak Türkiye'den çok daha ucuz.
Almanya'da Turkiye'den pahalı olan tek şey dışarda eğlenmektir. Cafeler, restorantlar tl'ye cevirirseniz çok yüksek gelir.