Heser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanı tanımadan, bilmeden birşey bilmiyorsun demek çok yanlış bu sektörde uzun yıllardır çalışıyorum. Çok bilinen şirketlerin alt yapılarında bizatihi çalıştım.

Onun haricinde anlatamadığım şey sana, bir fikir illa parayı kontrol etmesine gerek yok. Akışı kontrol etmesi yeterli örneğin. IATA üyesi bir şirketin web service' lerini kullanarak biletleme yapabilirsin, para bu şirketin hesaplarında dolaştığı için hayatında 100bin lira görmemiş adamın bir şirket kurup bunun müşteri desteğini vererek para kazanması kadar doğal birşey yok. Yani tur düzenleyebiliyorsa bir şirket birde satabilmesi gerekiyor dimi? Düzenleyebilen aynı anda satmasına gerek yok... Aynı bionluk.com gibi düşünün. satma yetkisiyle, düzenleme yetkisi farkılaştırılabilinir. şuan tamamen bir ütopyadan bahsediyorum böyle olsun demiyorum.

Birde senin ütopyana bakalım, verdiğin cevaba göre ciroyla teminat örtüşmeli değil mi? Peki neden sıfırdan girecek birine 1.5 milyon tl teminat istiyorsun? bırak adam teminatı boyunca işlem yapabilsin! senin ciron aylık 1.5 milyon tl. benimki 50bin tl. neden 1.5 milyon tl teminat ödüyorum yahu? bir ihtimal diyemi? şirket banka hesaplarına limit koymayı biliyorlar. koysunlar limitleri bukadar basit. Şimdi 50 bin para mı diyeceksin. kampanya dönemlerinde 50 bine 400- 500 tane iç hat bilet satarım ben. güzelde para bırakır.
dostum selam,
senin bahsettiğin affiliate yani yönlendirme.

sen tursab ebonesi siteye hit gönderip satış gerçekleşirse komisyon almak istiyorsun tahminimce( bu konu daha başka) ama bu şekilde olan işler belge iptaline büyük cezalara kadar gidiyor.

zaten kullanıcı bilgilerini alıp toplayıp X acenteye yönlendirmek ayrı bir olay oda sakıncalı.

bileti senden alıp X bir acente faturayı da kesemez kimden alındıysa o kesebilir.

açıkçası TURSAB sitesindeki genelge ve kanunları incelersen tüm sorularının cevaplarını bulabilirsin.

ille de bu sektöre dair bir işler yapacağım diyorsan mevzuatı iyice kavrayıp ona göre ilerlemeni tavsiye ederim girişim yapacaksan özellikle yazılım tarafını yaparak başla belki bir acentenin sitesini falan yöneterek başlayabilirsin

başarılar.