fermat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok faydalı yazı olmuş. İnceleme için apartman yöneticisi mi başvurmalı yoksa apartmandan herhangi biri olur mu ? bu şirketlerin yapacakları inceleme ücretleri ne kadar ?

Merhaba, herhangi bir malik başvurabilir. Kimlik fotokopisi, tapu kaydı vs gibi basit 3-4 evrak var. Hangi evraklar olduğunu ilgili firmalar söyler zaten. Çevre bakanlığı sitesindeki firmalar hariç bir firmaya yaptırmayın, içlerinde *********** çıkabilir.

Fiyatlar binaya göre değişiyor ama sanırım 4-5 katlı bir bina 4000 TL gibi bir masrafı var. Apartmandaki bir malik başvurursa sonuçtan tüm malikler etkileniyor, anlaşıp başvurursanız fiyat bölüşülebilir.

nsjedi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel paylaşım. Faiz desteği tam olarak sağlanmazsa kimse girişmez :/ Örneğin 150 binlik masraftan devlet 10 senede max 175-200 filan almalı
Nasıl bir faiz desteği sağlanıyor bilmiyorum maalesef. Kira yardımı olarak 735 TL (Sanırım) x 18 ay hibe veriliyor. Bu İzmir depremi sonrası bu konuların tekrar ele alınacağını düşünüyorum. Sanırım komisyon kurulmuş.

Antocio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesajım bulunsun, ailemin yaşadığı apartmanı denetlettirmeyi düşünüyorum ama işin içine maddiyat gireceği için çok zor olacak. Riskli apartmanda riskli bölgede yaşıyorlar.

Allah felaketlerden korusun hocam, gerekirse bir müteahhit ile anlaşın, eviniz 30-40 m2 küçük olsun ama sağlam olsun. Tabi iyi bir müteahhit ile anlaşmanız lazım, sizi dolandırmamalı.