Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumlar candır. Forum ve sözlük kitlesi sadıktır, samimi ve farklı bir ortam vardır forumlarda. Kapalı facebook grupları, twitter, whatsapp BiP tarzı anlık sohbet uygulamaları sizin de dediğiniz gibi forumlara zarar verse de forumların yeri gerçekten ayrıdır.

Forum sitelerinde etkileşimin yüksek olması etkileşim doğurur. Yani evet biraz tuhaf ama forumun hitlenmesi için hitlenmesi gerekiyor. Bu değişik bir döngü gibi görünse de kimse pasif, in cin top oynayan bir forumda takılmaz istemez. Bu bağlamda reklamlarla kullanıcı çekilmek istendiğinde bu yol yapay bir yükselme grafiği çizse de sürdürülebilir olmayacaktır. Kanımca yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi bilgi içerikli makaleler - konuların yer alması arama sonuçlarından ziyaretçileri çekecektir.

Geçen bu konuyla ilgili bir ekşi sözlük yorumu okudum..

Bu forumların halen işlevselliğini koruyabileceğinin güzel bir ispatı aslında. Yani faydalı değişik bilgilerin paylaşılıp durduğu bir yer illaki bir zaman sonra aktifleşecektir.

Çekilişler, fırsatlar, hediyeler, yarışmalar forum içi etkileşimi artıracağı gibi yeni üyeleri de çekecektir.

İnsanların para kazanabileceği ortamı sağlamak da diğer bir yöntem aslında. R10'da dönen ticaret bir çok kullanıcıyı kendinde tutması için sebeplerden sadece biri. Örneğin benim buraya esas üye olmak istememdeki neden kendi sitelerimi satabileceğim bir yer aramamdır. Site alış verişi diye ne aratsam r10 çıkıyodu karşıma ben de nedir bu reon dedim ve üye oldum. Bunun gibi ticaret ortamı sağlaması hitlendirme için gerekçelerden biri.

İndirilebilir LEGAL öğelerin yanı sıra, ücretsiz ebooklar, liste içerikler ve stabiliteyi sağlamış hızlı - kullanışlı - göz yormayan bir tasarım da bir diğer etken.

Saygılar..
Hocam ne güzel yazmışsınız. Emeğinize, zamanınıza sağlık. Yol haritası niteliğinde yazı yazmışsınız. Çok çok teşekkürler. Çok faydalı oldu.