Merhaba,

Hayatımda dişimden ilk kez tedavi oldum. Pazartesi sabah Üniversite Hastanesinde sol üst birinci azı dişimden kanal tedavisi oldum. Sadece bir adet iğne vurup hemen başladı. 20 dakika kadar sürdü. Sonra Üniversite'nin Tedavi kısmında dolgu işlemi yapıldı. Dolgu işlemi de 15-20 dakika kadar sürdü. Kanal tedavisini yapan doktor ayrı, dolguyu yapan kişi ayrı. İşlem bitiminde ne zaman besin tüketebileceğimi sordum. Acıktığınızda yiyebilirsiniz denildi. Yinede 6-7 saat kadar bekledim ve yemek yemeye çalıştım. Yumuşak kek türünde bile halen kanal tedavisi yapılan yerle besin tüketemiyorum. Sert veya yumuşak şekilde farketmeksizin dişe basınç uygulandığında ağrıyor. Sıcak veya soğuk sıvı tüketiminde ağrı, sızlama yok. Normal şekilde de ağrı ve sızı yok. Dişlerimi sıktığım da hafiften ağrı oluyor. Görüştüğüm doktor geçer dedi. Şu an üzerinden 30-32 saat geçti. Halen aynı durumdayım. Doktorun tavsiyesine uymalı mıyım yoksa başka bir doktora görünüp bilgi mi almalıyım. Daha önce bu tedaviyi olmuş kişiler bilgi verirse memnun olurum. Ona göre sabah erkenden hastaneye gideceğim. Başlarken de belirttiğim gibi, ilk kez dişimden tedavi oluyorum. Tecrübesizim ve internette bir çok bilgi dolaşıyor. En azından buradan tedavi olmuş bir kaç arkadaşımız görüşlerini paylaşırsa benimde içim rahatlar ve bilgi edinmiş olurum.