KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sabah sabah başım ağrıyordu konuyu görünce geçti yeminle Herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışmış fakat konu o kadar karışık değil kardeşim, yardımcı olayım. Bankalar, konsolosluk bu tarz şeylerle uğraşamaz. Kaldı ki miktarı duyunca umursamazlar bile.

Öncellikle Sırplar veya oradan gelenler Sırp Dinarı ile ülkeye gelmiyor. Balkan ülkelerinde kendi paramız dışında her yerde Euro kullanıyoruz. Fiyatları Dinar olarak yazarız ama ödemelerin bir çoğu Euro ile yapılıyor. Çünkü ülkede herkes ya gurbetçi ya akrabası gurbette

Bahsettiğiniz miktar çok yüksek bir miktar değil. Bu yüzden dövizcilerle vs. uğraşma.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaysan Pendik Sapanbağlar Mah. mesela bizim boşnak mahallesidir. Oralarda Sırbistan veya Karadağ'a giden otobüs şirketlerinin acenteleri mevcut. Bir iki kişiye sorsan gösterirler. Oradakilere rica edersen uygun fiyata yardımcı olurlar. İstanbul Avrupa Yakası'ndaysan da Bayrampaşa Yıldırım Mah. bizim mahallemiz aynı şekilde. Gerek acente gerek bazı kişiler bozacaktır.

İyi birine denk gelirsen zaten nerdeyse aynı fiyata sana bozdurur. En kötü bi %10-20 kayıp olarak görebilirsin. Bunun dışında bizim paramız Euro karşısında pek oynamıyor. O yüzden elinde tutarak da bir nevi birikim olarak düşünebilirsin. Son 5 yılın grafiğine baktım ve 13 Kasım 2015'te mesela 1 euro 120 dinarmış. 30 Ekim 2020'de ise 117 dinar.

Şu aralar biraz yoğunum ama eğer çözemezsen olayı bi ara bana mesaj at, küçük bir farkla sana bozdururum. Kendime birşey almayacağım sadece o dinarları evdekilere verip oraya götürmeleri için bi 40-50TL vermem gerekebilir
Çok sağ olun hocam. Herkes elinden geldiğince yardım etmeye çalıştı sağ olsunlar Pendik'e yakın oturuyorum ama dediğiniz gibi yatırım olarak da kalabilir en son evdekilerle bi konuşayım. Duruma göre sizinle tekrar iletişime gecebilirim. 40-50 tl sorun değil hocam o kadarı dolarda bile alıyor artık dovizciler nerdeyse