Bu işi öğrenmek için mi yapacaksınız yoksa para kazanmak / kazandırmak için mi? İkisi birbirinden farklı şeyler. Sadece Trendyol'dan ilerleyerek elde edeceğiniz başarı giriş seviye bir başarı olur. Bunun sizi ya da işvereninizi ne kadar tatmin edeceğini analiz etmelisiniz. İyi bir e-ticaret süreci için sektör ve pazar analizi yapmak gerekiyor. Her ne iş yapıyor iseniz önceliğimiz analiz. Trendyol güzel reklam kampanyaları yürüttüğü için ilk akla orası geliyor. Tek başına yeteli olmayabilir. Komisyon değerlerinin de yüksek olduğunu göz önünde bulundurun. Ayrıca oradaki takım elbise kitlesinin size yetip yetmeyeceğini araştırın. Sadece tek bir pazaryerinde var olmaktansa tüm pazar yerlerinde var olmanızı tavsiye ederim. E-Ticaret sitenizi de kursanız iyi olur ama bütçeniz yok ise pazar yerlerinde devam edin. E-Ticaret pazar yerinde mağaza açmak gibi algılanıyor. Sosyal medya ile de satış yapabilirsiniz. E-Ticaret sitenizden ve pazaryeri hesaplarınızdan da satış yaparsınız. Ay sonu mağaza ve internet satışları diye 2 farklı ciro görürsünüz. İnternet satışlarının pazaryeri, internet sitesi, instagram ya da facebook diye ayrılmasına gerek olmadığı gibi E-Ticaretin de pazaryeri ve site diye ayrılmasına gerek yok. Siz E-Ticaret yapmak istiyorsanız tüm mecralarda var olmalı ve kampanyalarınızı buna göre yürütmelisiniz. Yüzbinlerce mağaza bulunuyor pazaryeri siteleri üzerinde. Biraz gerçekçi hesaplar yapmak gerekiyor.
Benzeri konularda iki yazı yayınlamıştım. Onları da hemen aşağıdan inceleyebilirsin. Sormak istediklerin olursa seve seve yanıt veririm.
Türkiye Pazaryeri Siteleri Pazar yerlerinde satış yapmak
Öncelikle değerli zamanınızı ayırıp yardımcı olup fikir verdiğiniz için binlerce kez teşekkür ederim. 2 yazınızı da büyük bir keyifle okudum. Gayet özenli ve yeterli bir paylaşım olmuş. Öğrendiğim bu bilgileri en kısa zamanda iş yapacağım akrabam ile paylaşıp detaylı bir şekilde anlatacağım. Dediğiniz gibi tek pazar yerinden bu işi yürütmek pek mantıklı değil yüzbinlerce rakibimiz var iken ama tecrübe konusunda sıfır olduğumuz için en azından Trendyol ile başlayıp biraz tecrübe edinmemiz en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum. Bir gelişme olursa size de uygunsa yine buradan yazıp bilgi almak isterim. Tekrar çok teşekkür ederim.