Merhaba.
Fiat Marea 1998 ELX İtalyan bir aracım var. Yaklaşık 240 binlerde filan. Şimdi araçları bilen biliyor, bazıları boya istiyor ama performansı ile de çoğunu mutlu ediyor. Şimdi aracı 3 senedir kullanıyorum ama tek sorun yaşamadım mekaniğinde ya da başka parçalarında. Performansı ile de beni çok mutlu ediyor, ani manevralarda yola yapışıyor resmen. 170-180 basmam gereken yerlerde de gayet iyi basıyor yani titreme vs olmadan. Abi yaşına göre güzel araç yani ama aracı yenilememiz gerekiyor maalesef. Toplum baskısı diyelim. Yalnız yükseltmek istediğimde aracı 35-40 bin liraya satabiliyorum ama komiktir 90 bin lira isteyen arabalarda o performansı ve yol tutuşunu göremiyorum. Herkesin arabasına saygım var tabi herkesi genellemiyorum yanlış anlamayın lütfen ama işte o paralara çıkınca çok farklı araçlarla karşılaşmıyorum. 120 bandı ve üzerine çıkınca fark edilir performanslar çıkıyor. Açıkçası bu fiyat farkını kabullenemiyorum bu sene bildiğiniz gibi yüksekten gidiyor hep 2. el. Böyle Subaru Legacy ve Honda Accord gibi yola yapışacak arabalar almak istediğimde de fiyatlar minimum 180 bin bandında oluyor. Fiat bayisine gittim Sıfır Egea için. 1.4 Benzinli Egea için 135 bin lira, 1.6 Dizel Otomatik için de ( sıfır bunlar ) 205 bin lira fiyat almıştım ekim ayında. Çok enteresan fiyat aralıkları var ama biraz beklemek istiyorum açıkçası. Beklediğime değecek mi bilmiyorum ama bekliyorum işte.
Sizce ne olacak bu işin sonu?