dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yalıtım yoksa köy evi ise üstü tahta altı tahta ise işe yaramıyor dedi babam. ama betonsa yeni evlerdense işe yarıyormuş ama bu sefer de nemden duramyorlarmış yani babam yaptıranlardan duyduğu kadarıyla istemiyor.

ama hem sıcak su ısıtan hem de evi ısıtan bir sitem var baymak kat kalorifer sistemleri. toz ya da ince kömürle çalışan var. 4 odalı 3 katlı evi ısıtıyor günde 3torba sanırım 75 kilo kömür yakıyor. (benim tanıdıklar meşe odunu yakıyor genelde orman yakın diye) kömürü azar azar otomatik alan var eski sistem kürekle atılan var. otomatik olanı tercih edin. 4 oda petek sıcak su deposu banyo mutfak için su deposu falan hepsi içinde 4 odalı ev için maliyet 19 bin lira civarı ama ömürlük sistem denebilir.
Hocam nem olacak bir durum yok sanırım. çünkü sobayı yakından inceledim. tesisattaki sunun dışarıya tek çıkış noktası basınç tankı. Ev beton bir ev ama bizim burada kışları biraz soğuk oluyor.
Birde bulduğum sistem özel yapım piyasada satılanlardan daha kaliteli malzeme kullanılıyor (sac kalınlığı falan farklı). evi ısıtacağı konusunda ikna oldum ama tabikide kullanan arkadaşlar varsa onların tecrübelerini, sistemin artı ve eksilerini öğrenmek isterim.

değerli yorumunuz için teşekkürler.