Evde turknet kullanıyorum, bana 88mbit'e kadar hız verebiliyorlar normalde ama kafalarına göre düşürüyorlar bazen.
Bugün mesela destek kaydı açıp, dh de falan yazınca konusuna hemen 24 saat içinde 88'e yükseltiyorlar, bu hızdan aktif 75-80 kullanıyorum net.
Sonra üç beş gün geçiyor hop bir bakıyorum 60 ları geçemiyorum, bazı vakit oluyor 40/30/20 oluyor, artık uğraşmaktan bıktım.
Donmadan youtube da birşey izliyorsam, netflix falan sorunsuz çalışıyorsa şükür edip geçiyorum.

Ofiste turktelekom kullanıyorum, nasıl oldu başlarına taşmı düştü bilmem, binanın içine direk fiber koydular, ordanda katlara fiber (cam kablo) çektiler.
Geçen hafta abonelik yaptırdım 100mbit için, net 100 kullanıyorum hiç sorunsuz, bazı vakitler üzerinde de hız aldığım oluyor (150/180 lere kadar)
fiber kablo içeri kadar çekildi, sonra içerde mini gpon ile sonlandırdılar ve oradan cat5 ile modeme girip modemden çıkış alıyorum.

Turknet için ödediğim tutar 85 TL olması lazım, buna 1000 dk her yöne telefon görüşmesi dahil, telekom için 150 tl ödüyorum (1 telefon hattı bu fiber üzerinde) telefonsuz isterseniz rakam 162,50 tl oluyor.

Rakamlara modem dahil, turknet de dahil değil kendi modemimi kullanıyorum, keşke evde de fiber olsa, inanın büyük kolaylık ve rahatlık. Telekoma *** atmaya kötülemeye gerek yok, bakırda beceriksiz olabilirler
altyapı, santral, eski donanım, eski teknoloji vb. sebepler ile ama fiberde gerçekten efsane ötesi güzel çalışıyorlar. Bu arada almadan araştırdım superonline da yanlış bilmiyorsam 100 mbit 80 tl 1gbps da 150 tl.
Kısaca şunu söyleyeyim sonuç olarak, altyapı iyiyse tüm operatörler ve hizmet sağlayıcılar düzgün hizmet sağlıyor, iyi değilse hangisine geçerseniz geçin dert ve problem asla bitmiyor, alışıyor o şekilde kullanıyorsunuz.