hocam devlet çıkarlarını korumak zorunda rte bunu çok ıyı yapıyor çoğu kısı boş konusuyor bu ulkede 20 yıl once cumhur baskanı ıle basbakan arsında 1 kıtap fırlatma olayı oldu ulke battı ımf den gelen paralar halkın cebıne gırmeden bankalar hortmladı malum kesımın medya ayağı fırınlarda bocek var dıye haber yaptı bır dığer sunucu haberlerden sonra hayvanat bahçesı gosterıyor çocuk aklımla bende severek ızlerdım Hayvanları gosterıyolar dıye lakın arkada ulkeme borç gelen ımf dolarcıklarını hortumluyorlarmıs
RTE ulke olarak çıkarlarını gozetmek zorunda devlet olarak ben bunun ıcın oy verdım yıne abd ıngıltere fransa guvenıyor musun helekı almanyada çalışan yenı gelen kuzenım tamamıyle yalan soyluyolar merkel gızlıyor her seyı tam sonuç vermıyorlar dıyordu.
Ben bu devlete kendi çıkarlarını korusun diye değil benim çıkarlarımı korusun diye vergi veriyorum. RTE o koltukta kendi iktidarını değil benim işimi, ailemi, sağlığımı korumak için orada. Ama senin gibiler RTE'ye o kadar bağlanmış ki onun hatasını görmek ve göstermek istemiyorsunuz. Bunun için de vicdanınızı bile rafa kaldırmışsınız.
Sana desem ki işe gidersen öleceksin, işe gitmezsen para kazanamayacak kredi kartını ödeyemeyeceksin. Delikanlı mısın o kadar işe gidecek kadar? Ama ekonomi devam etmeli diyebilir misin? Çocuğunu babanı kardeşini öleceğini bile bile, ya ekonomi zarar görmesin diye ölüme gönderir misin? Bu devlet ve iktidar gönderiyor.
Memleketin ekonomisini kurtarmak için Burhan Kuzu'yu feda ettiler. Burhan Kuzu senin için bir şey ifade etmeyebilir, benim için de etmez, ama çocuğu torunu seveni için kayıptır.
Yani neymiş devlet suçu maske takmayan vatandaşa atıp iktidarı ve otoritesini korumaya çalışıyor.
Devlet o kadar da kutsal değildir kardeşim. Devlet vatandaşa hizmet etmek için var, vatandaş devlete hizmet için yaşamıyor.
Benim babamdan daha kutsal değil bu devletin ekonomisi. Bu iktidarın geleceği benim anamın anneannemin 1 sene fazla yaşamasından kıymetli değil. Hepsi yerin dibine batsın benim sevdiklerim ölecekse. Bu kafa ile 3 ayda hastaneler ve sağlık sistemi iflas eder.
Her konu altına papağan gibi saçma sapan A Haber analizleri yazıyorsun. Neymiş IMF'den alınan paraları hortumlamışlar. Yok öyle bir şey. Uydurma kafandan. Çocuk olduğun için bilmediğin dönemler hakkında konuşuyorsun. Bugün IMF'den kredi alsaydın ödeyeceğin faiz %1,5, kendi başına borçlandığında %6,5 gibi tefeci faizi ile borçlanmayı başarı gibi anlatıyorsunuz. Ucuz kredi veren banka varken mahalledeki tefeciden yüksek faiz ile borçlanmayı başarı zannediyorsunuz.
20 senedir hizmet diye yapılan havaalanı, otoyol, tünel, nükleer santral, köprü vesaire tümü dolar bazında 20 sene müşteri garantili. Yani seni beni borçlandırıp 20 sene dolarla borç ödetecek hükümeti hizmet yaptı zannediyorsun. Üstelik tüm bu inşaatların paraları da 3-5 müteahhite verilmiş. O zamanlar hortumlayan bankacılar da bugün hortumlayan müteahhitler. Bu ülke hortumlanmaya devam ediyor. Senin gibiler ise ekonomiden anlamadıkları için şak şak lamaya devam ediyor maalesef.