İzmir'in yapısını bilmiyorum ama İstanbul örneği çok fena. Çok büyük bir oranda eski evler.. Çürüğü, hasarlıyı geçtim artık o kadar zaman oldu ki yapılalı mesela benim oturduğum bina 68 yılı yapımı

Yani beton betonluk vasfını yitirdi artık deprem sonrası çıkan yönetmelikle yapılmamış tüm binaların denetlenmesi riskli/hasarlı olanların tahliye edilmesi lazım

bunu belediye yapacaksa belediye, hükümet yapacaksa hükümet, muhtar yapacaksa muhtar, Haluk levent yapacaksa o yapsın ama biri yapsın bu işi..

99 depreminde avcılarda olan biri olarak bu seferki yıkım çok büyük olur bunu öngöremeyen herkes görevlerinden alınmalı, çok büyük ciddiyetle yaklaşılmalı bu olaya kesinlikle..

Vatandaşa suç bulanlar oluyor da mesela ben orta halli diye tanımlayabilirim kendimi 2000 lira kira ödüyorum 68 yapımı binada oturuyorum. Kim ister ki?

Deprem sonrası yapılmış bir binada oturduğum dairenin yarısı kadar olan dairenin kirası 3500 lira ne yapabilirim ki?

Çok daha kötü ekonomik şartlarda olan insanlar var bu durumu gözden kaçırmamak gerekiyor..