mehmetsc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En doğrusu dengeli ve dürüst bir sistem yapmak. Çok fazla kısınca da zararı var, çok fazla ekleyince de. İnsanlar hatayı burda yapıyor genelde. Ya dolduruyorlar zehir oluyor, ya da korkup azaltıyorlar merhem olmuyor.

Url'ye kategori eklemek ile eklememek arasında çok da fark olmasa da duruma göre eklemek fayda sağlayabilir. Eğer sadece bir kategori olacaksa yapmayabilirsiniz. Biraz gereksi olur. Ama birden fazla kategori olacaksa rahatlıkla yapabilirsiniz.

Google siteleri sayfa olarak indexler (hatta yakın zamanda sayfa olarak değil paragraf olarak indexliceğini söylüyorlar). Bu yüzden her sayfanın kendine ait url'si, başlığı, açıklaması ve içeriği özgün ve düzgün olmalı. Sırf sitedında otolastiği geçiyor diye sayfa url'sinden kaldırmayın "otolastigi*com / sıfır satış" şeklinde.

En uygunu "otolastigi*com / sıfır oto lastigi satış" şeklinde olur. Tabii kategoriyi de eklemek isterseniz o ayrı. Kategoriyi eklemeyecekseniz sayfa başlığına hizmet kelimesini ekleyebilirsini "otolastigi*com / oto lastigi depolama hizmeti" gibi.
ParaParala adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısa URL her zaman daha iyi olduğu önerilir fakat woocommerce altyapıda kalıcı bağlantı ayarını yaptığım bir site uzun link kalmış. İndexlerde almış ve console devredışı olduğundan linkleri kaldırıp yenileri ile güncellemek zaman alacak diye sonraya bıraktım işi. Birkaç gündür siparişlerde ciddi artış başladı. İndexlere baktım ve birçok kelimede kafada geliyorum. Şimdi yıllardır bildiğimiz SEO mantıklarıyla nasıl çelişir bu durum? Üstelik rekabeti çok yüksek bir kategoride önlerde çıkıyorum. Şimdi bu siteye göre sizin link yapısını yapacaksak.

otolastigi*com/kategori-ismi/ikinci-el-satis burada kategori ismini de oto lastiği yaparım otolastigi*com/oto-lastigi/ikinci-el-satis olur. Hem link aşırı uzamamış olur hem de keywords alternatiflerin olur
her iki tespitten şunu anlıyorum;

1. domainde anahtar kelimenin olması ayrı bir konu
2. domainden sonraki ilk ayırımda, bu yazı kategorisi olur veya ebeveyn sayfa olur; anahtar kelime kullanarak keskin bir ayrım yapmak faydalı oluyor. sitede birden fazla anahtar kelimeye odaklanmak ve anahtar kelimelerin yoğunluğunu site haritasında daha belirgin (düzenli ve okunabilir) yapmak kullanıcı deneyiminden ziyade google için siteyi kolay hale getiriyoruz.