Öncelikle Herkese İyi Forumlar Dostlarım , İş ortaklarım ve nice tanımadığım R10 Kardeşlerim
Sizden Bİr konuda fikir almak istiyorum , gerek Çeşitli Ülkelerde ki çalışma hayatımda gerekse Türkiye de ki Kurumsal İş hayatımda genel olarak Müşteri veli nimettir strateji ile çalışırım , Herkese bir yardımım olsun isterim ve müşteri olduğumda da cooperative şekilde bir iletişim kurarım .
Ve ağzımdan bir söz çıktıysa sonuna kadar arkasında dururum . Gelelim konuya
Dün bir arkadaş 4 adet 10 k lık instagram hesabı aradığını belirten konu açmış , 3 adet hesap için fiyat ilettim size döneceğim dedi , gece 2-3 gibi yazmış wp den yazar mısın diye pm atmış wp üzerinden iletişime geçtim , sabah 11 gibi hesapları alalım iban iletin dedi iban ilettim ses soluk yok 1 saat geçti ( bu arada hani müşteri ödeme geçerse ve ben online olmazsam aklına da kötü bir şey gelmesin diye dikkat ediyorum sürekli 10 dk da bir wp ye giriyorum ) para da önemli bir meblağ değil aslında 500-600 lira bir meblağ ama ben müşteri olsam ödemeden hemen sonra hizmet beklerim o yüzden hassas davranıyorum . neyse kişiye yazdım 5-6 gibi para atacağım hocam yazdı 19.38 de tekrar yazdım devri ne zaman yapcağız diye çünkü ben bu müşteriye söz verdiğim için bugün hesap isteyen bir müşteriye satmadım bu süreçte neyse Beyefendi sürekli online ama zahmet edip cevap vermiyor (müsait değildir 1-2 saate döner dedim ) bu arada başka bir müşteri daha hesap istedi ona da o hesaplar satıldı dedim (bilen bilir bizim hesaplarımız ajans adımız + 4 haneli rakamlardan oluşur müşteriler direk seçebilsin diye ) neyse hala ses soluk yok en son 22.54 de geri dönüş yaparmısınız ne zaman yapacağız size söz verdiğim için iki kişiyi çevirdim dedim
böyle satış stratejileri ile gelmeyin ,almayacak olsam niye yazayım yarına kaldı muhtemelen siz alıcı çıkarsa satın dedi !!
ayrıca durumdan bahsedince de '' Hocam neyi uzattiginizi anlamadım işlerim çıktı yollayamadim vermek istemiyorsanız vermiyorum deyin neyi uzattiginizi anlamadim '' böyle saçma sapan bir tepki geri dönüşü aldım .
bir çok ajansta çalıştım , 5 yıldır kendi ajansım var ben böyle fütursuz bir davranış görmedim , bebek bakıcısı gibi sizi takip etmek zorunda mıyım acaba ben ?
siz değerli forum üyelerinin de başına geliyordur , böyle üyelere sinir olmuyor musunuz ? , ben özellikle kendime kızıyorum , yemin ederim bazen çok soğuyorum iş ahlakı -etiği bilmeyen insanlardan
arkadaş Birde yeni üye buraya ... (yeni üye olan kardeşlerimi zan altında bırakmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın ) ama biraz dikkat edin biraz ticaret etiğiniz olsun.
konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum
Bu şekilde ticaret yapan kişileri aslında belirtebileceğimiz bir orange list gibi bir şey olsa , kimin ne olduğunu bilsek ne güzel olur ..