Öyle bir şart yok benim bildiğim ama gümrük işlerinde çok fazla detay var ve bir gümrük müşaviri ile konuşmanız daha sağlıklı. Bir arkadaşımın getirdiği ürün TSE den daha önce onaylı bir ürün olmadığı için TSE e numune göndertip onay çıkartması gerekmişti. Gümrükte ayrıca malın beklediği her gün için depolama ücreti yansıtılıyor.
Burada ithalat yapan arkadaş sayısı oldukça az, o yüzden bölgenizde bir gümrük müşaviri bulun ve gidin konuşun. Kafanız rahat olsun.
Tam bilmiyorum. Fakat tanıdığım bir abim gidip çinden ürünleri teslim alıp getiriyordu.
Çalıştığım şirkette ithalat - ihracat ticareti ile ilgileniyorum ancak gümrük tarafında bende gümrük müşavirine danışıyorum. Getireceğiniz ürünün elektronik olup olmamasına bağlı olarak TSE onayı alması biraz daha uğraştırıyor, elektronik ürün getirmeye çalıştığımızda gümrük müşaviri gerekli rapor ve sertfikaları bizden talep ediyor bizde kendisine iletiyoruz eğer sertfika ve raporlarda problem yoksa EC Decleration Of Conformity yani AT Uygunluk Beyanı talep ediyorsunuz. Bu üretici firmanın ürünü size ihracat ettiğini, ürünün tüm problemlerine karşı kefil olduğunu ve risk raporlarında yazan standartları kapsadığını belirten üretim müdürü imzalı bir beyandır. Daha sonrasında ürün hangi limana indiyse TSE onayından geçmeden ürünü teslim alamıyorsunuz TSE onayında gümrük memuru tek sayfadan oluşan AT uygunluk beyanına bakarak ürünün standartlarını ve diğer özelliklerini kontrol eder eğer uygunsa onaylar ve malınızı çekebilirsiniz eğer onaylamazsa incelemeye gönderir onay almak için uğraşırsınız, o yüzden bu tür işlerde bir gümrük müşaviri ile çalışmanız en sağlıklı davranış olacaktır. İyi forumlar.
arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. çekeceğim ürün 100 tane çekicem ilk başta ve fiyatı 400$ tutmaktadır. bunu hediye olarak bir şekilde göndereim yapamazlarmı